Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Priredili smo samoterapevtsko delavnico »KATEREGA VOLKA PA VI HRANITE?«, 19. januar 2017

V četrtek 19. 01. 2017, se je v gasilskem domu v Zgornji Jablanici zbralo presenetljivo lepo število udeležencev, ki so smo prišli na samoterapevtsko delavnico » KATEREGA VOLKA PA VI HRANITE?«

 

Ali se tudi vi kdaj vprašate katerega volka pa vi hranite? Ali tistega z nežnimi očmi in mehko dlako ali tistega z odprtim gobcem in ostrimi zobmi? Udeleženci smo se spraševali, kakšno moč imajo naše misli. Kako naše misli kreirajo naša prepričanja in posledično kasneje, prav ta prepričanja postanejo naša realnost.

 

Delavnico je strokovno vodila Liljana Mandelj, univ. dipl. ekon., ki ima 22 let izkušenj na kadrovskem področju, od tega 15 let vodenja kadrovskega področja v velikih podjetjih.

Danes je samostojna podjetnica na področju upravljanja človeških virov, predvsem iskanja in selekcije kadrov, uvajanja sistemskih sprememb v podjetju (oblikovanje ali spremembe sistemizacij delovnih mest, spremembe sistemov plač in nagrajevanja ipd.), ter urejanja delovnih razmerij.

Je izvajalka delavnic za področje podjetništva, zaposlovanja, vodenja, komunikacije in osebne rasti.

 

»Vse kar smo, je posledica tega, kar smo mislili. Um je vse. Kar mislimo, to postanemo.«  - Buddha

 

Vsak od nas iz svojega otroštva in okolja, v katerem živi tudi kasneje, prinese prepričanja, ki nas spodbujajo, lahko pa nas tudi omejujejo. Omejujoča prepričanja kreirajo omejujoče odločitve, ki krojijo čisto vse, kar počnemo. Preprečujejo nam, da bi videli novo priložnost ali nam celo jemljejo pogum, da bi poskusili nekaj, kar si sicer želimo.

 

S svojim ravnanjem in odločitvami pa tako »dobra kot slaba« prepričanja utrjujemo. Ko iz dneva v dan vedno znova poslušamo od drugih ali sami ponavljamo iste kritike in opombe, začnemo temu vedno bolj verjeti in to sčasoma postane del našega vsakdana, del nas, našega mišljenja in posledično naših vrednot. Čez čas te opombe postanejo tako udobne in tako naše, da jih sploh več ne opazimo. Ne verjamete? Za primer le nekaj takih opomb, ki postanejo naša stališča, s tem gradniki našega uspeha, ali pa neuspeha: » Ne morem se spremeniti. Nimam dovolj časa. Tako pač je. Sem premlad/a oz. prestar/a za **. Nisem dovolj pameten/izobražen za **.  In za Slovence najbolj priljubljen: Tega si ne morem privoščiti.«

 

S preprostimi tehnikami smo se naučili kako lahko testiramo, ali določeno naše prepričanje (naša podzavest) velja ali ne. Prav tako, pa smo spoznali 3 metode za spreminjanje tistih prepričanj, ki nas ne podpirajo in nam postavljajo ovire v življenju. Posvetili smo se našim najpogostejšim prepričanjem, ki jih imamo, predvsem na področju samopodobe, samozavesti in področju obilja.

 

Udeleženci smo prišli do spoznanja, da pozitivne misli prinesejo pozitivne stvari in obratno, negativne misli, ne prinašajo nič drugega, kot negativno. Zato, je treba imeti pogum, iti naprej, se ne predati ob prvi oviri. Nevarnost je, da ko enkrat prenehaš, lahko postane to tvoja navada! Zato nikoli ne odnehaj in išči stvari, ki te navdušujejo in osrečujejo.

 

Oprah Winfrey je nekoč zapisala: » Bodite hvaležni za to, kar imate in na koncu boste imeli še več. Če se boste koncentrirali na stvari, ki jih nimate, jih ne boste nikoli imeli dovolj. »

 

Oglejte si tudi