Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

OBISK ANGLEŠKE VELEPOSLANICE NA GEOSS-u

Ob obisku Litije je župan Občine Litija, Franci Rokavec, ob spremstvu člana Društva GEOSS, Mitja Meršola in nekaterih drugih, angleško veleposlanico, njeno ekselenco Sophy Honey, v sredo, 15. 2. 2017, pripeljal na obisk središča srca Slovenije.
Člani Družinskega gledališča Kolenc, Anka Kolenc, Lovro Lah in Janja Srečkar,  ki smo pooblaščeni za strokovno in protokolarno predstavitev geometričnega središča Slovenije, smo njeni ekselenci, ge.  Sophy Honey, v slovenskem in angleškem jeziku predstavili protokolarni pozdrav GEOSS-a, ki vsebuje simbolično doživetje našega narodnega razvoja in  tega, kar smo. S Prešernovo Zdravljico, ki nazdravlja mednarodnemu prijateljstvu in sodelovanju in z objemom, ki nas simbolično vodi v čarovnijo sprejemanja in v medsebojno ljubezen za vse čase, pa  smo v mozaik trajnostnega preživetja na Zemlji – vtkali še en ljubeč in bleščeč kamenček …

Veleposlanica Anglije, Velike Britanije in Severne Irske, ga. Sophy Honey, se je ob umetniški poustvaritvi knežjega kamna podpisala tudi v knjigo pomembnih gostov geometričnega središča Slovenije. 


Oglejte si tudi