Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Napovedujemo: brezplačno predavanje o toplotnih črpalkah

V Energetski pisarni JUB-a in Srca Slovenije v Dolu pri Ljubljani (prostori JUB Design Studia) bo v sredo, 26. avgusta ob 17. uri potekalo brezplačno predavanje energetskega svetovalca Simona Brleka o toplotnih črpalkah.

 

Med sodobnimi viri toplote za ogrevanje se vedno bolj uveljavljajo toplotne črpalke. Tako za ogrevanje prostorov kot še posebno za zagotavljanje tople sanitarne vode so v zadnjih letih zelo pogosta izbira investitorjev pri novogradnjah in sanacijah starejših objektov. Glede na višino investicije pa moramo pred odločitvijo za toplotno črpalko preveriti ali je to res najbolj primeren vir toplote. Energetski svetovalec bo na predavanju razložil kako deluje toplotna črpalka in pozornost posvetil virom toplote, ki določajo vrsto toplotnih črpalk, izvedbi toplotnih črpalk za ogrevanje, zagotavljanju tople sanitarne vode s toplotno črpalko, kombiniranju obstoječega ogrevanja s toplotno črpalko in možnostim uporabe kompaktnih naprav.

 

Energetska pisarna JUB-a in Srca Slovenije deluje vsako drugo sredo med 16. in 18. uro. Obiskovalcem svetovanja o fasadnih ovojih nudijo priznani JUB-ovi strokovnjaki. Vsi obiskovalci Energetske pisarne prejmejo 10 % popust na gotovinski nakup izdelkov v JUB-ovi trgovini. Enkrat mesečno potekajo brezplačna predavanja in svetovanja s področja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije, ki jih izvaja energetski svetovalec Simon Brlek. Termini ostalih predavanj do konca letošnjega leta:

  • Sreda, 23. september, ob 17. uri: OGREVANJE IN STROJNE INŠTALACIJE
  • Sreda, 21. oktober, ob 17. uri: ZRAKOTESNOST IN PREZRAČEVANJE
  • Sreda, 18. november, ob 17. uri: GRADNJA ENERGIJSKO UČINKOVITIH OBJEKTOV

 

Storitve Energetske pisarne zagotavljata podjetje JUB in Razvojni center Srca Slovenije.

Več informacij: www.srce-slovenije.si/okolje, www.jub.si

Oglejte si tudi