Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Izleti in strokovne ekskurzije MDI

SPOMLADANSKA STROKOVNA EKSKURZIJA NA GORENJSKO

Marko Dernovšek je ponovno pripravil spomladansko ekskurzijo, in sicer na Gorenjsko. V Begunjah si bomo ogledali Avsenikov muzej ter muzej talcev, na Ljubelju delavno taborišče ter v Tržiču muzej čevljarstva. Sledi pozno popoldansko kosilo.

Ekskurzija bo 31.3.2017 odhod izpred Društva je ob 7. uri. Povratek v Litijo je predviden med 19. in 20. uro. Cena ekskurzije je za člane 30 EUR, za nečlane 35 EUR.

Del sredstev prispeva društvo iz posebnih socialnih programov in sredstev Fiha.

 

 TRODNEVNA EKSKURZIJA NA DUNAJ IN BRATISLAVO

Z AGENCIJO LACOSA FK d.o.o iz Velenja

Odhod iz Litije:18.5.2017 ob 5.00. Prvi postanek bomo imeli na Dunaju. Ogledali si bomo grad Schonbrunn. Po želji sledi ogled živalskega vrta. Popoldne sledi še panoramska vožnja po znamenitem Ringu, kjer so številne znamenitosti, nato pa še kratek sprehod po mestnem središču do katedrale sv. Štefana. Sledi vožnja v Bratislavo. Drugi dan si bomo ogledali prestolnico Slovaške- Bratislavo. Tretji dan se bomo ponovno ustavili na Dunaju in si ogledali njegove znamenitosti. Ekskurzija je prilagojena invalidom (malo hoje).

Cena: 140 EUR, za nečlane 150 EUR.  V ceni je vstopnina za ogled Schonbruna, prevoz, 2x pol penzion...  Vstopnine za ostale oglede se plačajo po predhodnem dogovoru in odločitvi udeležencev, vodniku na avtobusu.

Ekskurzijo bomo izvedli v primeru prijave najmanj 40 udeležencev, ko bomo začeli sprejemati vplačila. 

 

DVODNEVNO POTEPANJE PO ISTRI

 7. in 8. marca gremo na potep z Agencijo Turizem Toni po Istri. Odhod iz Litije ob 7.30. Prvi dan si bomo ogledali Poreč, Rovinj, ki sta  romantični istrski mesti z bogato zgodovino. Sledi vožnja do Buzeta kjer nas čaka nočitev s polpenzionom in glasbo. Drugi dan sledi ogled mesta Motovun, ki je znano predvsem po tartufih in odličnem vinu. Sledi vožnja do Roča, majhnega starega mesta ob vznožju Čičarije, nato ogled najmanjšega mesta na svetu Huma (17 prebivalcev).

Cena: 69 EUR vsebuje: 1 x polpenzion, malico, vodene zunanje oglede, avtobusni prevoz…

Prijave zbiramo v društveni pisarni, prispevek pa poravnate na avtobusu.

Oglejte si tudi