Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Festival Slovo poletju od 27.8.do 29.8.2014

Program:


sreda, 27. 8.
ZASAVSKI VEČER: SKUPNA ORLEK IN PIHALNI ORKESTER LITIJA
“Orleki” bodo s Pihalnim orkestrom Litija otvorili festival Slovo poletju 2014. Njihova glasba je izvirna mešanica rock’n’rolla, nekakšen »folk punk polka rock«. Zaradi prisotnosti harmonike pa njihova glasba posega tudi v etno-folk .
Posebnost skupine Orlek so besedila, ki so socialno-humorno obarvana, s številnimi izrazi, značilnimi za trpko rudarsko življenje in delo. Skupaj z “litijsko godbo”, ki uspešno nadaljuje dolgoletno tradicijo orkestriranja v našem mestu, se nam obeta večer iskrive in iskrene glasbe.


četrtek, 28. 8.
ZAČUTI ENERGIJO GLASBE: NUŠKA DRAŠČEK Z GLASBENO SKUPINO IN ZBOR SV. NIKOLAJA LITIJA
Nuška Drašček se navdušuje nad gospelom, šansonom, bluesom, popevko in spevnimi jazz standardi, brez težav pa se znajde tudi v kvalitetnem popu, rnb-ju, funku in soulu. V zadnjem času se vse bolj uveljavlja tudi na opernem področju. Kot solistka je nastopala s številnimi zbori, orkestri in zasedbami ter je prejemnica mnogih priznanj z različnih festivalov in tekmovanj. Tokrat se bo v Litiji predstavila z domačim zborom Sv. Nikolaja, ki ga vodi mednarodno priznana zborovodkinja Helena Fojkar Zupančič. Zbor prejema najvišja svetovna in evropska priznanja in poslušalcev nikoli ne pusti ravnodušnih. Kombinacija vsestranske vokalistke in vrhunskega zbora bo nedvomno poslastica letošnjega festivala.


petek, 29. 8.
DALMATINSKI VEČER: KLAPA ŠUFIT IZ SPLITA TER ŽENSKA IN MOŠKA VOKALNA SKUPINA LIPA LITIJA
Klapa Šufit prihaja iz Splita in je ena najbolj prepoznavnih klap na Hrvaškem. Večkrat so zmagali na Festivalu dalmatinskih klap v Omišu in prejemajo priznanja na različnih pevskih tekmovanjih. Izdali so dve zgoščenki, trenutno pa je tudi v Sloveniji zelo popularen njihov lanski hit Ne diraj moju ljubav…
Člani Pevskega društva Lipa iz Litije so mladi, a glasbeno dobro podkovani pevci, ki zvesto in ponosno nadaljujejo 130-letno društveno tradicijo. Dalmatinska glasba jim je še posebej pri srcu in tudi letos bodo z mladostno energijo napolnili dalmatinski večer. Tokrat v moški in ženski zasedbi.
Vsak večer ob 20. uri, ploščad pred Športno dvorano v Litiji (v primeru dežja v Športni dvorani)

Oglejte si tudi