Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Vztrajnost obrodila sadove

Krajani Jablaniške doline in predvsem njihovi šoloobvezni otroci so dne 21.4.2016 dosegli pomembno zmago za njihovo večjo varnost v prometu. Namreč na ta dan se je začela reševati prometna problematika s postavitvijo prometnih znakov in talnih označb. Edina cesta, ki vodi skozi Jablaniško dolino je namreč izredno obremenjena z tranzitnim prometom, na kar so lokalni prebivalci opozarjali že vrsto let.

 

V ta namen se je oblikovala skupina krajanov, ki je vztrajno opozarjala občino in pristojne službe na to problematiko. Ker ni bilo nobenega odziva, se je oktobra 2015 začelo z zbiranjem podpisov v želji po rešitvi tega problema. V istem mesecu je bil na pobudo skupine sklican sestanek pri županu občine Šmartno pri Litiji. Sestanek je bil prelomnica, saj so pristojne službe pričele z pripravo elaborata o postavitvi prometne signalizacije v Jablaniški dolini. V teh dneh so se stvari začele realizirati. Prva faza ureditve je bila postavitev prometnih znakov v Gradiških Lazah, v Spodnji in Zgornji Jablanici z namenom obveščanja  ter povečanja varnosti vseh udeležencev v prometu. Talne označbe so bile narisane na tistih lokacijah, kjer zakon to dovoljuje. Krajani smo veseli, da se jim je uresničila želja in upajo, da se bodo upoštevale tudi ostale želje kot so dograditev pločnikov, postavitev avtobusnih nadstreškov, javne razsvetljave  ter prepoved tovornega prometa v tranzitu.

 

Krajani se zahvaljujejo županu občine Šmartno pri Litiji Rajku Meserku in Alešu Kržetu, svetovalcu ki pokriva cestno infrastrukturo, za podporo.   

Oglejte si tudi