Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
PET.
16°C
2°C
Oceni objavo

Projekt celovita povezava vodovodnih sistemov Litija - Šmartno pri Litiji

V letošnjem letu smo v obeh občinskih upravah Litije in Šmartna pri Litiji pričeli s pripravo velikega projekta, ki bo oskrbel celotno območje obeh občin s kakovostno pitno vodo.
Projekt bo zajemal obnovo glavnega vodovoda Gozd Reka – Šmartno –Litija in povezavo vseh javnih vodovodov s tem sistemom, ter na ta način zagotovitev oskrbe na vseh območjih obeh občin, ki še nimajo kvalitetne preskrbe. Z navedenim projektom bosta občini kandidirali za pridobitev do 85% evropskih sredstev, izvedba pa se predvideva v obdobju 2015 - 2020. Kot je razvidno iz predstavitvene karte je projekt razdeljen na tri faze:

 

- 1. faza (zelena barva) pomeni možnost takojšnje gradnje,

- 2. faza (rdeča barva) predvideva pridobitev dovoljenja za gradnjo do začetka prihodnjega leta,

- 3. faza (modra barva) predvideva pridobitev dovoljenja za gradnjo do leta 2017.

 

Samo na območju občine Litija se bo s tem projektom zgradilo približno 61,4 km vodovodnega sistema. Zagotovo to predstavlja izredno pomemben projekt, ki bo celovito in dolgoročno zagotovil preskrbo s kakovostno pitno vodo občankam  in občanom naše občine ter omogočil tudi vzporedno ureditev druge komunalne infrastrukture (ceste). V prihodnjih mesecih se bo izdelava projektne tehnične dokumentacije še pospešila in na ta način bo občinama omogočeno, da bosta že v letu 2015 lahko oddali vlogo za sofinanciranje projekta.

Oglejte si tudi