Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
4°C
ČET.
10°C
5°C
Oceni objavo

Obvestilo o odmeri nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča

Ustavno sodišče RS je razveljavilo Zakon o davku na nepremičnine in del določb Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin in sicer v delu, ki se nanaša na obdavčitev, posledično bo davčni organ izdal odločbe o odmeri nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, odločbe o davku na premoženje ter pristojbino za vzdrževanje gozdnih cest po uradni dolžnosti, spremembe bodo le pri datumih odmere ter rokih plačila. 


Odmera nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča bo izvedena na enak način kot v preteklih letih, torej na podlagi občinskega odloka in vrednosti točke. Vrednost točke za leto 2014 je bila določena z občinskim sklepom o vrednosti točke za določitev nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za leto 2014 (Uradni list RS, št. 112/2013) in ostaja enaka kot v preteklem letu, to je v višini 0,0069 EUR.

 

V izogib napačnim odmernim podatkom nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča, vse občane in občanke ter lastnike nepremičnin v naši občini, pozivamo da v najkrajšem možnem času, na Občino Litija, v sobo št. 57 pri občinski delavki Zidar Kati, telefonska številka: 01 8963 436 ali na elektronski naslov kati.zidar@litija.si, sporočijo spremembe glede lastništva po darilnih pogodbah, sklepih dedovanja, spremembe najemnih pogodb, ….

Prav tako pa vse lastnike novozgrajenih stanovanjskih hiš, ki izpolnjujejo pogoje za petletno oprostitev (plačan komunalni prispevek v času izdaje GD in prijava stalnega bivališča na objektu) opozarjamo, da prav tako pred odmero za leto 2014, za to vložijo vlogo na Občini Litija.

Oglejte si tudi