Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

V NK Litija ponovno pestro

Vse bližje je začetek prvenstva, saj bo prvo spomladansko kolo zadnji vikend v marcu, 28.3. Vse ekipe se pripravljajo so svojih zmožnostih glede na pogoje. Kot smo že zapisali, nam je uspelo v prestopnem roku okrepiti člansko moštvo s 4 domačimi igralci. In sicer povratnikom Timom Kasalovićem, ki se vrača iz Avstrije, Litijanom Damirjem Čehićem, prav tako pred tem v Avstriji, Markom Barukčićem, ki je okreval po poškodbi in Domnom Mičanovićem, ki je nazadnje igral za Bravo. V sosednje Kresnice sta odšla Rok Simončič in Luka Planinšek. Za predstave v NK Litija se obema iskreno zahvaljujemo. Naj zapišemo, da bo prav prvi krog najbolj zanimiv, saj v Litijo prihajajo sosednje Kresnice, kar bo na tekmo zvabilo precej več gledalcev kot običajno.

 

LOČENE PRIPRAVE MLADINSKEGA POGONA IN ČLANSKE EKIPE

Od 5-8 marca smo se v okviru mladinskega pogona udeležili organiziranih priprav v Banjolah pri Puli na Hrvaškem. Na priprave je odšlo kar 42 otrok, kar je rekord, lepa popotnica za naprej in odraz dobrega dela. S trenerji in tehničnim osebjem pa  nas je bilo vseh skupaj 51. Vreme je bilo precej suho, malo vetrovno, kar je omogočilo odlične pogoje za delo na treningih in tekmah. Treningi so se izvajali za selekcije U11, U13, U15 in U17. Selekcije so opravile 6 ali 5 treningov in vsaka po eno tekmo. U11 združeno s U13 s Hrvaško ekipo Veliki Vrh, U15 z ekipo Istra in U17 s člani slovenske Skorbe pri Ptuju. Priprave so služile za še boljše predstave v spomladanskem delu in na navajanje na skupno delo in delovne navade v tem timskem športu. Verjamemo, da nas bo drugo leto šlo še več.

 

Od 11-14 marca pa so se člani udeležili priprav v Lovranu pri Opatiju. Člani so odigrali 2 tekmi s tamkajšnjima ekipama in sicer Lovran ter Močeniška draga ter opravili 3 treninge. V NK Litija se zavedamo, da je članska ekipa vrh opravljenega dela v mladinskem pogonu, zato je tudi prav, da člani opravljajo kvalitetne treninge in odigrajo čim več prijateljskih tekem. V sklopu pripravljalnega dela so odigrali tudi prijateljske tekme z Ivančno Gorico, sosednjimi Trbovljami in mladinci Interblocka ter Radomelj. Nekaj članov tarejo poškodbe, vendar z optimizmom zremo v prve tekme, saj računamo, da se bodo le te do prvenstva sanirale.

 

TRENAŽNI PROCES

Z mesecem marcem smo zaključili s treningi v dvoranah in se vse aktivnosti odvijajo na igrišču NK Litija, zato zdaj vabimo še posebej najmlajše, da se pridružijo svojim vrstnikom in se poskusijo v igranju nogometa in osvajanju tega najmnožičnejšega in najpopularnejšega športa na svetu.

 

DELOVNA AKCIJA

V soboto, 14.3. se je v NK Litija odvila tudi delovna akcija. Organiziral jo je UO je s pomočjo staršev, prostovoljcev, otrok in ostalih. V sklopu delovne akcije se je pospravilo podstrešje objekta, ostala krama iz preteklih let, ki se je nabirala ob objektu, temeljito sta se pobrusila in prebarvala oba gola na glavnem igrišču, prebarval jurček, ki služi za peko ob aktivnostih NK Litija, zunanje lesene mize, notranji beli podboji, opravila so se popravila oz. vzdrževalna dela na vratih, pometanje, grabljenje, pobiranje smeti...

Delovna akcija pa se ne bi mogla izvesti brez pomoči družbe Ostrešje d.o.o., ki je priskrbelo mehanizacijo in osebje ter glavnega sponzorja družbe MONT –VAR d.o.o. iz Save, ki se ukvarja s kovinskimi izdelki in opremo ter vsemi, ki ste se akcije udeležili ter s svojimi pridnimi rokami poskrbeli za lepšo NK Litija.

Izvedla se je tudi postavitev zaščitnih mrež za obema goloma, kar gre za investicijsko pridobitev NK Litija in je bila v načrtih že jeseni. Pred tem so se postavili tudi pocinkani stebri in ustrezna priprava za postavitev mrež.

 

IGRIŠČI NK LITIJA IN ŽELJA PO UMETNI TRAVI

Ker se zavedamo, da pa je za igralce NK Litija najpomembnejša podlaga oz. teren za delo smo v tem času pred golom in za golom na glavnem igrišču navozili ogromne mivke, jo povaljali in pogredali, da bodo površine čim bolj ravne. Enako se je izvedlo tudi na pomožnem igrišču, kar bo omogočilo bistveno boljše treninge. Na pomožnem igrišču imamo v načrtu tudi zamenjavo vseh lesenih stebrov za povezavo zaščitnih mrež, kar je zelo dotrajano. So se pa že zakrivile vse mreže, da ne bo prihajalo do predrtja žog. Še vedno pa vemo, da je edina rešitev na pomožnem igrišču umetna trava in razsvetljava, kar bi omogočilo nemotene treninge v zimskem delu. Seveda pa že vse zgoraj naštete opravljene stvari, klub težko opravlja s sredstvi, ki jih pridobi od občine in sponzorjev ter donatorjev. To so ogromne površine in ogromni stroški, zato je iz dneva v dan težje, ker se vsepovsod finančne situacije zaostrujejo, a vseeno sta v vodstvu NK Litija volja in želja močnejši in tako premagujejo tudi najtežje ovire.

 

CELOSTNA GRAFIČNA PODOBA NK LITIJA

V zaključni fazi je tudi CGP, ki jo bomo predstavili v naslednjem mesecu zaradi že obširne predstavitve vseh drugih aktivnosti NK Litija.

 

FINANCIRANJE MLADINSKEGA POGONA

Odločili smo se za sodelovanje z opremljevalcem športne opreme Joma in že kupili prve komplete dresov in trenirk za selekcijo U-15. Na opremi je že predstavljena nova celostna grafična podoba kluba. Prav tako bo to sedaj sledilo za ostale selekcije.

 

SPONZORJI IN DONATORJI

Naj tokrat predstavimo sponzorja JUB d.o.o., ki se ukvarja s proizvodnjo barv in lakov in nam pri vsakokratnem vzdrževanju objekta pomaga s svojimi izdelki. Na takšen način se veselimo tudi drugih sponzorjev in donatorjev, ne nazadnje je na takšen način finančno podprl omenjeno delovno akcijo podjetje MONT – VAR d.o.o., ki se prav tako pridružuje ostalim sponzorjem in donatorjem.

Redni donatorji in sponzorji: Projektiranje, svetovanje Ivan Matijević, studio IM s.p., Zavarovalnica Maribor d.d., Ostrešje d.o.o., Predilnica Litija d.o.o., Foto format  d.o.o, PE Litija, Mollier d.o.o. Celje, JUB d.o.o., MONT – VAR d.o.o.

 

 

UO NK Litija

Gregor Zavrl, predsednik

Povezave

www.nklitija.si

Oglejte si tudi