Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

"V deželi krasni smo doma!"

Pod omenjenim naslovom je bila v soboto, 4. februarja v Kulturnem Domu Šmartno prireditev, v počastitev ob bližajočem se kulturnem prazniku, 8. februarju. Prireditev so pripravili člani Pevskega Društva Zvon s prijatelji.

 

Pod vodstvom dirigentke in pevovodje PD Zvon gospe Marije Celestina, so občinstvu predstavili pevske in igralske talente: Folklorna skupina Javorje, Ženski in Fantovski kvintet, Otroški pevski zbor OŠ Šmartno pri Litiji, na klavirju pa jih je spremljala pianistka Tina Logar. Program je povezala ga. Maja Toplak Primc, ob koncu pa smo vsi skupaj tudi zapeli venček narodnih z ljudskim godcem g. Pavlom Kokaljem.

Nastopajoči so nam predstavili življenje naših dedov in babic, vesele trenutke fantovskega druženja, vasovanja in podoknic, pa tudi trenutke negotovosti, zavrnitve in obžalovanja. Tokratna zgodba je imela srečen konec.

 

Polna dvorana Šmarskega hrama kulture ta večer nam pove, da dihamo z deželo v kateri prebivamo, da ostajamo zvesti kulturnemu izročilu prednikov in da se radi spominjamo tistih drugačnih časov naših prednikov. Da smo žejni kulturnega dogajanja je pozdravu poudaril tudi Šmarski župan g. Rajko Meserko, ter zaželel vsem, da čuvamo Kulturo in izročilo, ju širimo še naprej, ter se trudimo, da zaživi še bolj.

 

Uroš Pušnik 

Oglejte si tudi