Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Ribško pustovanje

Letos je Kulturno-športno društvo Ribče prvič pripravilo nov dogodek z namenom odganjanja zime - ples v maskah. Ta je potekal v soboto, 6. februarja. Zaradi pozitivnega odziva obiskovalcev člani društva upajo, da bo ples postal nova stalnica v Ribčah.

Po 20. uri so se v spodnji dvorani Kulturnega doma Ribče zbrale najrazličnejše maske, nekaj otrok, večinoma pa odraslih. Dvorana je bila dogodku primerno pisano okrašena z baloni, trakovi in bleščicami. Obiskovalci so najprej malo posedeli, prigriznili in pokramljali, živahna glasba pa jih je kmlau dvignila na noge in vsi skupaj so zaplesali.

Maškare so se tako zabavale, da jih je ena od članic društva komaj prepričala, da so se malo ustavile in napisale, kdo je po njihovem najbolje našemljen. Prvouvrščena, to sta bila sonček in potapljač, sta dobila nagrado.

Naslednji dan, v nedeljo, so se maškare kot vsako leto odpravile čez vas - od hiše do hiše. Zbrale so se na avtobusni postaji, tokrat za spremembo v Spodnjih Ribčah in se od tam odpravile preganjat zimo in razveseljevat vaščane. Povorko so zaključile z rajanjem v Kulturnem domu.

Oglejte si tudi