Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Kmalu po SLIKARSKI POTI v Litiji

Slikarska pot je obsežen projekt Društva LILA v letu 2017, ki prinaša novo likovno razgibanost v starem mestnem jedru Litije. Projekt poteka že od začetka leta 2017, otvoritev Slikarske poti bo 19. maja 2017 in bo osrednja prireditev v Tednu ljubiteljske kulture JSKD.

Slikarska pot bo povezala razstavo v Mestnem muzeju Litija, razstavo v izložbah starega mestnega jedra  in galerijo Art Caffe. Naenkrat bodo torej odprte tri razstave: grafike v muzeju, slike in fotografije v izložbah in prodajna razstava v galeriji Art Caffe.

Prednost in posebnost projekta je v razpršitvi razstave; likovna dela ne bodo razstavljena zgolj v muzeju ali galeriji, kot je običajno, razstavo v izložbah bo, namreč, mogoče videti vsak dan in vsak trenutek. S pomočjo razstave v izložbah starega mestnega jedra bomo litijski likovniki vabili in spodbujali slučajno mimoidoče, da si ogledajo še razstavi v Mestnem muzeju Litija in galeriji Art Caffe. O obsegu projekta, ki sovpada z dvema obletnicama društva LILA v tem letu – 18 let delovanja in 10 let samostojnosti društva, govorijo tudi številke: v njem sodeluje 32 likovnikov in fotografov, članov društva LILA, razstavljenih bo več kot 100 umetniških slik in fotografij. V pripravi je tudi katalog, v katerem bo predstavljen izbor likovnih del na Slikarski poti.

 

Otvoritev Slikarske poti bo v Tednu ljubiteljske kulture, v petek, 19. maja. Pričela se bo ob 17. uri v Mestnem muzeju Litija in se nadaljevala po vseh razstavnih mestih na poti.

Oglejte si tudi