Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Brezplačno predavanje o gradnji energetsko učinkovitih objektov

V Energetski pisarni JUB-a in Srca Slovenije v Dolu pri Ljubljani (prostori JUB Design Studia) bo v sredo, 18. novembra 2015, ob 17. uri potekalo brezplačno predavanje GRADNJA ENERGETSKO UČINKOVITIH OBJEKTOV. Predaval bo energetski svetovalec Simon Brlek.

Pred kakšnimi desetimi leti smo tudi v Sloveniji začeli resno razmišljati o gradnji energijsko zelo varčnih objektov. Seveda najprej samo zelo zagreti posamezniki, kasneje pa na podlagi dobrih izkušenj, širjenja informacij in znanja tudi širša skupnost. Zdaj je pasivna gradnja enostanovanjskih hiš dobro znana in pogosta, nekaj je tudi večjih objektov (vrtcev, šol, poslovnih objektov), na trgu so stanovanja v večstanovanjskih pasivnih stavbah. Torej imamo znanje, izkušnje, usposobljene projektante in izvajalce, ustrezne komponente za zagotavljanje energijske učinkovitosti. S širjenjem dobre prakse bomo dosegli, da kmalu ne bomo več gradili energijsko potratnih objektov.

Pozornost na predavanju bo namenjena zlasti naslednjim temam:

  • Kaj je energijsko varčna stavba
  • Ekonomski učinek energijsko učinkovite gradnje
  • Konkretnim primerom energijsko učinkovitih objektov

Energetska pisarna JUB-a in Srca Slovenije deluje vsako drugo sredo med 16. in 18. uro. Obiskovalcem svetovanja o fasadnih ovojih nudijo priznani JUB-ovi strokovnjaki. Vsi obiskovalci Energetske pisarne prejmejo 10 % popust na gotovinski nakup izdelkov v JUB-ovi trgovini. Enkrat mesečno potekajo brezplačna predavanja in svetovanja s področja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije, ki jih izvaja energetski svetovalec Simon Brlek.

Storitve Energetske pisarne zagotavljata podjetje JUB in Razvojni center Srca Slovenije.

Več informacij: www.srce-slovenije.si/okolje, www.jub.si

Oglejte si tudi