Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

V Litiji prvo srečanje deležnikov projekta TRINNO

Razvojni center Srca Slovenije kot partner sodeluje pri projektu TRINNO. Projekt promovira dinamične oblike podpornega okolja za podjetništvo v petih evropskih regijah in spodbuja deležnike v posameznih državah k čim bolj aktivni vlogi pri zavzemanju za izboljšanje instrumentov politike na tem področju.

 

V sredo 28. septembra 2016 je bila organizirana prva od šestih delavnic z deležniki iz različnih sfer (univerze, javna sfera in privatna sfera), saj le vsi skupaj lahko zagotovimo celovit pregled nad področjem. Srečanja so se med drugim udeležili Občina Litija, Javna agencija SPIRIT, Kikštarter Kamnik, Obrtna zbornica Domžale in Fakulteta za turizem Tusristica.

Glavna tema delavnice je bila predstavitev dobre prakse »Poslovni ekosistem Barcelona«. Udeleženci so to dobro prakso nato primerjali s Slovenijo ter določili, kaj je potrebno pri nas spremeniti, da bo sistem deloval učinkovitejše, kje so težave, na kaj lahko vplivamo in kaj bi bilo možno prenesti na naše območje. Ustvarjanje novih delovnih mest, ustanavljanje podjetij, rast in inovacije so ključni izzivi. Najpomembnejšo vlogo pri promociji podjetništva imajo šole in univerze, ki morajo sodelovati tako z javno sfero kot privatno.

Vsi deležniki bodo lahko sooblikovali konkretne predloge za krepitev podpornega okolja za podjetništvo v Sloveniji, imeli možnost stika z odločevalci, se povezovali z mednarodnimi inovacijskimi okolji ter si ogledali dobre prakse po Evropi.

Več o projektu: 
Spletna stran projekta: www.interregeurope.eu/trinno
Facebook stran: www.facebook.com/trinnoproject/
Twitter: twitter.com/TRINNO_project

Besedilo in foto: Anita Molka

Oglejte si tudi