Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

"Deluj eko-ohrani čebelo in smreko"

Lansko sodelovanje v projektu »Veliki nemarni škornji«, jih je naredilo zelo občutljive na vse, kar se dogaja okoli njih v nasprotju z ekološkim varovanjem okolja.
Čeprav je bila tudi njihova lanska novoletna smreka narejena iz naravnih in recikliranih materialov, so se letos brez obotavljanja odločili za sodelovanje v nagradnem natečaju »Deluj eko-ohrani čebelo in smreko«. Od organizatorja so prejeli osnovni material - podlago za okraševanje. V nadaljevanju pa je bila naloga njihova, zbiranje idej in materiala za okrasitev. Hitro so se lotili dela in ob koncu novembra so že imeli novoletno smrečico, ki bo opozarjala vse okoli njih na ekološko ravnanje. Nanjo so zelo ponosni. Bila je tudi nagrajena s strani organizatorja in bo krasila trgovsko poslovalnico Hofer v Litiji v decembrskih prazničnih dneh. Pokazali so jo čebelarju, ki jih je obiskal ob dnevu tradicionalnega slovenskega zajtrka. Nad njihovim sodelovanjem v projektu in seveda ekološkim ravnanjem je bil zelo navdušen. Nagradil jih je s smrekovim medom. Ob tej priložnosti jih je  preko doživeto povedane zgodbice seznanil s poklicem čebelarja in pripomočki.

Poleg čebelarja so v vrtcu gostili tudi prijaznega lovca Tadeja Sluga, s svojim lovskim psom. Njemu gozd in njegovi prebivalci veliko pomenijo. Tudi on je bil navdušen nad njihovim ekološkim ravnanjem in skrbi za naravo. Ob takšnih predstavitvah poklicev postanejo zelo navdušeni, kar naenkrat bi vsi postali čebelarji in lovci.

Hvala čebelar Franci Grošelj in lovec Tadej Sluga za sodelovanje, veseli bodo še vajinih obiskov.


Za male Pikapolonice Marinka L. in Helena K.

Oglejte si tudi