Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sreda, 18.01.2017

pretežno oblačno
Danes bo v zahodnih krajih delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem v južni Sloveniji bo občasno še rahlo snežilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem do 6 stopinj C.
-4°C | -1°C
četrtek, 19.01.2017
-7°C | -2°C
petek, 20.01.2017
-12°C | -1°C
sobota, 21.01.2017
-8°C | -2°C
nedelja, 22.01.2017
-10°C | 0°C
Opozorila
Sreda, 18.1.2017 ob 6h
Do jutri zjutraj bo na Primorskem še pihala močna burja, ki bo na izpostavljenih mestih v sunkih dosegala hitrost od 110 do 140 km/h. Počasi bo slabela jutri čez dan, a bo do večera na izpostavljenih legah v sunkih še lahko presegala hitrost 100 km/h.
-4°C
-1°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Zdravje in lepota

Tradicionalni slovenski zajtrk


VRTEC, KMETIJSTVO, ZDRAVJE IN LEPOTA

| |
20.11.2014      14:42
A A

Tradicionalni slovenski zajtrk



Deli:

V petek, 21. novembra 2014, bomo v Sloveniji že tretjič obeleževali dan slovenske hrane, s katerim želimo opozoriti ljudi o pomenu oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Ena izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki se bo letos izvajal že četro leto zapored.

 

Tudi letos se je Društvo za razvoj podeželja "LAS Ovtar Slovenskih goric" odločilo za sodelovanje z VDC Polž, enota Mravlja Lenart. Skupaj z varovanci, prostovoljci in zaposlenimi bodo zajtrkovali v njihovih prostorih na Ilaunigovi ulici 19 v Lenartu, med 8. in 9. uro.

 

Namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk in dneva slovenske hrane je spodbujanje lokalne samooskrbe s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Hrana iz lokalnega okolja je sezonsko dostopnejša, sadje in zelenjava imata več vitaminov in posledično višjo hranilno vrednost.

 

Zaradi bližine proizvodnje se lahko uporablja manj aditivov, kot so konzervansi, barvila ipd., taka živila pa so tudi prepoznavna po bogatem in tradicionalnem okusu. Z naročanjem živil od lokalnih pridelovalcev/predelovalcev posredno pripomoremo tudi k zmanjšanju sproščanja toplogrednih plinov zaradi krajših transportnih poti, zagotavljamo trajnostno rabo površin, namenjenih pridelavi hrane, ohranjamo delovna mesta na podeželju in dvigamo stopnjo samooskrbe s kakovostno, lokalno pridelano hrano ter tako izboljšujemo prehransko varnost prebivalstva.

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Lenart!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Koledar dogodkov Preglej vse
Januar 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27
18.01.2017
Danes ni dogodkov.
21.01.2017 | Šport
Po-novoletni bowling
21.01.2017 | Šport
Po-novoletni bowling

Bodite prvi pri oddaji mnenja.