Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
3°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Odpoved silvestrovanja

Zaradi pomanjkanja sredstev odpovedano silvestrovanje v Lenartu

V uredništvu pa vas želimo spomniti, da je decembrsko dogajanje pestro. Župan občine mag. Janez Kramberger odpoved obžaluje in odločitev Občine Lenart pojasnjuje v javnem pismu:

Spoštovane občanke in občani,

kot župan se zavedam, da je ob razvoju komunalne infrastrukture v občini potrebno poskrbeti za številna področja, med drugim tudi za kulturne prireditve in prireditve, namenjene druženju občanov naše občine.

Ravno zato smo, ob mojem prihodu, v Lenartu pričeli z organizacijo poletnih prireditev, ki smo jih poimenovali Len-art. Kljub nasprotovanju nekaterih posameznikov ste, drage občanke in občani, vzeli te prireditve za svoje, kar me zelo veseli, saj je to njihov glavni namen.

Kot župan sem se tudi zavzel, da smo v času veselega decembra prireditve še razširili in tudi letos smo jih načrtovali v enakem obsegu.

Ob pripravi proračuna občine za prihodnji dve leti smo bili prisiljeni, zaradi varčevalnih ukrepov, iz proračuna črtati marsikatero postavko. Vem, da se nekateri ne strinjate, tudi jaz bi bil srečnejši, če bi lahko ob številnih investicijah našim občankam in občanom ponudili še več.

Vsi si želimo, da Slovenija čim prej stopi na pot ponovnega razvoja in če želimo to doseči, je potrebno varčevanje. Zato tudi letošnje prireditve ob veselem decembru potekajo v okrnjenem obsegu brez silvestrovanja na prostem in ognjemeta.

V Občini Lenart se zavedamo težkega socialnega položaja naših občanov, še posebej družin s šoloobveznimi otroki. Zato smo se odločili, da otrokom iz socialno šibkejših družin polepšamo te predpraznične dni s plačilom šolskih malic. Za ta namen smo namenili del sredstev, predvidenih za nakup ognjemeta, in sredstva, predvidena za nakup novoletnih daril.  

 

Župan Občine Lenart

mag. Janez Kramberger

Oglejte si tudi