Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
0°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Agatina in Franckova pot razglašeni za "Naj pot Podravja 2011"

Turistična zveza Slovenije, v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in  Gospodarskim interesnim združenjem za pohodništvo in kolesarjenje, pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS, dr. Danila Türka in v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo RS – Direktorat za turizem, je objavila tekmovanje na področju turizma, urejanja in varstva okolja v okviru projekta Moja dežela – lepa in gostoljubna v letu 2011 tekmovanje za najboljšo tematsko pot v letu 2011. Udeleženci tekmovanja so lahko bile vse tematske poti v Sloveniji.  Na natečaj so jih lahko prijavili  prebivalci,  kraji,  organizacije,  društva … v Sloveniji,  ki  so skrbniki, upravljavci ali nosilci tematskih poti.  Najprej je izbor potekal na 14 Območnih enotah Zavoda za gozdove Slovenije do 20. septembra 2011, prijavljenih je bilo 89 poti, med katerimi je bila tudi Agatina in Franckova pot.

Centralna komisija je na podlagi opravljenega ogleda izbrala NAJ POT 2011 je : UČNA POT ŠKOCJAN, drugo mesto Naj pot 2011 pripada: HMELJSKA POT, tretje mesto za Naj pot 2011 si delita:  POT SKOZI ZALO in GOZDNA UČNA POT ROŽNI STUDENEC.

Agatina in Franckova pot je bila razglašena za NAJ POT PODRAVJA 2011, za kar je Občina Lenart prejela priznanje. Podelitev priznanj je potekala v soboto, 28. januarja, na sejmu Turizem in prosti čas. Podelitve priznanj se je udeležil župan Občine Lenart, mag. Janez Kramberger. Na sejmu je bila na ogled tudi predstavitev 14-ih tematskih poti. Vseh 14 tematskih poti, ki so prejele priznanja je izjemnih, vsaka ima svoj čar, nekatere so športno- rekreativne, nekatere pa so kulturno – etnološke.  Razpis za NAJ POT 2012 bo objavljen v mesecu februarju.  

 

Darja ORNIK

Oglejte si tudi