Ravno povezovanje pri promociji je namreč izjemno pomembno. Pomurska turistična zveza je omogočila predstavitev turističnim ponudnikom, društvom, zvezam in društvo KELIH je z veseljem sodelovalo na sejmu. Prleško gibanico, tako sladico kot prireditev, je bilo dosti lažje predstavljati, ker so jo obiskovalci lahko poskusili. Za to so z odličnimi sestavinami poskrbele Pomurske mlekarne ter Majda Vrbnjak in Lidija Koroša, ki sta prleške gibanice pekli za sejem. Poleg predsednice društva Tjaše Kos sta prvi dan tudi aktivno pomagali na sejmu.
Odzivi obiskovalcev so bili zelo pozitivni. Kar precej je bilo takšnih, ki konec poletja oziroma jeseni načrtujejo dopust v Prlekiji, zato bodo zdaj lahko svoj dopust realizirali v času prireditve Prleška gibanica 2017, ki bo v soboto, 2. septembra 2017 v Križevcih pri Ljutomeru. Tako z obiskovalci kot nekaterimi razstavljavci so navezali nove stike, ki bodo spletli nova sodelovanja in nove možnosti promocije prleške gibanice ter s tem Prlekije kot turistične gastronomsko bogate destinacije.
Zanimivo je bilo slišati, da prleško gibanico pečejo tudi na Koroškem in Celjskem. Kdo ve, morebiti se bo letos ocenjevanja prleške gibanice udeležil kdo izmed njih?
Na sejmu se je predstavilo še nekaj Prlekov in sicer Vinogradništvo Družina KOS ter turistične kmetije Dervarič, Pivičan Kosi, Vrbnjak in Šalamun.