Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
13°C
5°C
Oceni objavo

PRAVLJICA V ŠTIRIH JEZIKIH V VRTCU KRIŽEVCI

PRAVLJICA V ŠTIRIH JEZIKIH V VRTCU KRIŽEVCI

V vrtcu Križevci se trudimo, da otrokom posredujemo čim več kulturnih dobrin. Otroke vzgajamo tako, da razvijajo kulturo v sebi, v svojem ožjem in tudi širšem okolju, kar je pomembno poslanstvo tudi vsakega odraslega. Oblikujemo osnove v kulturi odnosov, kulturi komunikacije in obnašanja, otroke seznanjamo s spoštovanjem pisane in govorjene besede ter z različnimi umetniškimi zvrstmi.

Letos smo počastili Slovenski kulturni praznik s proslavo, kjer smo poslušali Slovensko himno, prisluhnili deklamaciji Kultura, si ogledali primere neprimernega vedenja na prireditvi ter si ogledali projekcijo o Francetu Prešernu. Prav poseben dogodek v vrtcu je bil, ko smo poslušali pravljico Volk in sedem kozličkov v kar štirih jezikih, od tega v treh tujih (nemškem, makedonskem in slovaškem), ki so nam jih pripovedovale mamice otrok, ki obiskujejo naš vrtec, za kar se jim najlepše zahvaljujemo.

Preko različnih dejavnosti smo gradili pozitiven odnos do svoje države in krepili občutek pripadnosti, spoznavali simbole Slovenije in Evropske unije ter pridobivali konkretne izkušnje za sprejemanje drugačnosti; spoštovanje vrednost lastne in tuje kulture.

Renata Slavinec Berden, vzgojiteljica

Oglejte si tudi