Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Predstavitev društva PGD Stara Nova vas

Smo prostovoljno gasilsko društvo Stara Nova vas, A kategorije. Gasilsko društvo je bilo ustanovljeno leta 1905, danes ima več kot 200 članov na kar smo zelo ponosni. Skrbimo za požarni okoliš, ki ga predstavlja vas Stara Nova vas s 369 in Dobrava s 54 prebivalci. Posedujejo gasilsko opremo, ki je določena za PGD prve kategorije. Prav tako smo tudi dobro strokovno usposobljeni za navedeno kategorijo. Društvo je konstantno uspešno in ne doživlja velikih nihanj v delovanju. V letu 2015 smo praznovali zavidljivo 110. letnico ustanovitve. V voznem parku imamo vozilo TAM letnik 1987, ki smo rabljenega prevzeli leta 1997. Ker pa je vozilo bilo že dotrajano, smo se pred leti odločili, da bomo zbirali in varčevali sredstva za novo gasilsko vozilo. Naš cilj smo uresničili 4. junija 2016, ko smo prevzeli prvo novo gasilsko vozilo GV1 Renault Master.

V zadnjih nekaj letih smo opravili obnovitvena dela našega gasilskega doma. Prekrila se je streha, uredila so se tla v dvorani, fasada, zamenjala so se okna, naredila se je centralna, zunanja igrala in  obnovili so se tudi WC ji. Poleg vseh teh del, pa nismo pozabili na gasilsko garažo, katero smo letos polepšali in jo prepleskali, ter vanjo dodali omarice, v katerih ima vsaka uniforma svoje mesto.


Nismo pa dejavni samo v obnovitvenih delih ampak tudi v organizaciji hitre mokre vaje, že tradicionalnem Miklavževanju za otroke, kresovanju ob prvem maju, postavljanju majpana in še bi lahko naštevali.

Zelo velik poudarek dajemo na delo z mladino. Naši najmlajši člani se udeležujejo različnih gasilskih tekmovanj regijskih in državnih, taborov mladine ter izletov z starši.


V našem društvu pa smo še posebej ponosni na vse naše člane in ostale vaščane, saj smo v zadnjih letih s skupnimi močmi, tako z delom, kot tudi s finančnimi sredstvi veliko naredili in ustvarili. Kar nam brez pomoči vseh članov in vaščanov ne bi uspelo.

 

Z gasilskim pozdravom na pomoč.

Oglejte si tudi