Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

Polovica pomurskih ekip gasilske mladine na državnem tekmovanju bo iz PGD Vučja vas

Po vsakem dežju posije sonce in tudi gasilcem Vučje vasi je v soboto, 18. marca 2017 v Mali Nedelji, na 13. Regijskem kvizu gasilske mladine ob razglasitvi rezultatov posijalo sonce.

PGD Vučja vas so na tekmovanju zastopale tri pionirske in dve mladinski ekipi. Zadnje  vaje in preizkusi znanj v domačem društvu so nakazovali, da so ekipe po treh mesecih res intenzivnega treninga in učenja gasilske snovi, izvrstno pripravljene in da je motivacija tekmovalcev izredno visoka. Kljub temu so si mentorji ekip skromno želeli, da bi se vsaj ena ekipa uvrstila na državno tekmovanje. Ampak zmotili so se!

V kategoriji pionirjev je sodelovalo 48 enot. Po koncu tekmovanja je bila razglasitev rezultatov uvrstitve, ki poteka od zadnje uvrščene pa do prvouvrščene ekipe. Bolj kot se je razglasitev bližala desetim najbolje uvrščenim, bolj nemirni so postajali vsi, tekmovalci in tudi mentorji PGD Vučja vas. Predsednik B komisije je razglasil 5. mesto za enoto Pionirjev 3 PGD Vučja vas (Jakob Kralj, Monika Kralj, Tamara Kosi) in takrat je završalo veselje od navdušenja za njihovo uvrstitev, ki se je nadaljevalo tudi, ko so se zavedli, da sta še ekipi Pionirji 1 (Jakob Ros, Tina Čuk, Evina Paldauf) in Pionirji 2 (Nika Šek, Nika Škrjanec, Nuša Zaplata) ostali za razglasitev najboljših prvih treh mest. Katera ekipa pionirjev se bo uvrstila na državno tekmovanje? Kajti na državno tekmovanje se uvrstita le dve najbolje uvrščeni ekipi v posamezni kategoriji. Ko so slišali, da so tretje mesto zasedli pionirji PGD Korovci je vseh 15 tekmovalcev in 7 mentorjev Vučje vasi imelo svoj trenutek veselja, kajti jasno je bilo, da gresta na državno tekmovanje obe ekipi pionirjev Vučje vasi! Že lanskoletni udeleženci državnega tekmovanja v kvizu, Pionirji 1, so zasedli drugo mesto, njihovi zvesti zasledovalci na vajah in njihovi lanskoletni navijači, Pionirji 2, pa prvo mesto.

Za tem je sledila razglasitev rezultatov za 59 sodelujočih mladinskih ekip. Mladinci 2 Vučje vasi (Lan Šiško, Lea Bogdan, Tamara Meško ) so pri znanju osvojili največ točk, prav tako so dosegli drugi čas tekmovanja pri gasilskih spretnostih, toda velika želja po uspehu je botrovala, do so dobili kazenske točke in s tem izgubili možnost za visoko uvrstitev. Toda kljub temu so zasedli 23. mesto. Kot pri pionirjih se je napetost glede mesta uvrstitve stopnjevala z razglasitvijo rezultatov  najbolje uvrščenih. Ko je bilo potrebno razglasiti samo še prva tri mesta so v igri ostali Mladinci 1 PGD Vučja vas (Marko Ros, Ema Horvat, Kaja Čuk). Ali bodo tretji in bodo kot lansko leto za las zgrešili vstopnico za državno tekmovanje ali jim bo letos uspelo? Po razglasitvi tretjega mesta, ki so ga zasedli  PGD Tešanovci, je bilo jasno, da so se Mladinci 1 Vučje vasi poleg dveh pionirskih enot uvrstili na državni Kviz gasilske mladine! Zasedli so drugo mesto in za 6 stotink zaostali za prvo uvrščenimi. Toda to ni bilo pomembno…

Od šestih pomurskih ekip gasilske mladine, ki bodo na državnem Kvizu gasilske mladine,  1. aprila 2017, v Šmartnem pri Litiji zastopale Pomursko regijo, bodo tri ekipe iz Vučje vasi. Uspeh Vučje vasi in GZ Križevci so dopolnili tudi pripravniki PGD Kokoriči (Maša Maučec, Laura Hanžekovič, Sara Budja) ki so v svoji kategoriji zasedli drugo mesto in se kot četrta ekipa GZ Križevci uvrstila na državno tekmovanje!

Pred letom dni, 16. marca 2016 se nad PGD Vučja vas ni vlil dež, ampak  viharna nevihta. Zagorelo je ostrešje vaško gasilskega doma. Gasilska mladina Vučje vasi je takrat z nogometnega igrišča nemo opazovala preko 50 gasilcev, ki so krotili požar. Bili so zbegani, kot ostali člani društva, toda verjetno so si nekje v srcu zaželeli sonca. To jim je s pomočjo mentorjev leto dni pozneje na najlepši možen način tudi uspelo. Gasilski dom pa je tudi spet v večjem delu obnovljen.


Hvala in iskrene čestitke vsem in vsakemu posebej!

Poveljstvo PGD Vučja vas

Več videoposnetkov:
Pionirji 2 spretnost
Pionirji 1 vezanje vozlov
YouTube Križevci

Povezave

Youtube2
Youtube3

Oglejte si tudi