Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
15°C
-1°C
Oceni objavo

ENOTNOST IN POZITIVNA ENERGIJA ČLANOV DRUŠTVA UPOKOJENCEV KRIŽEVCI

V petek, 24. marca je potekal občni zbor Društva upokojencev Križevci.  Zbralo se je kar 137 upokojencev, ki so po uradnem delu z veseljem pokramljali in zaplesali. Društvo je bilo ustanovljeno leta 1952.

Kot je povedala predsednica društva Milica Hamler, je društvo v lanskem letu v celoti realiziralo zastavljeni program. Bili so organizatorji prireditve Zapojmo in zaplešimo mlajši in starejši, za člane so pripravili različna predavanja na temo sociale in zdravstva, odpravili so se na izlet po Prekmurju, udeležili so se letovanja v Izoli, srečanja upokojencev Pomurja v Moravskih Toplicah, v sklopu občinskega praznika je bila za starejše občane organizirana prireditev s kulturnim programom in pogostitvijo v vaškem jedru, organizirali so planinski pohod po Pohorju, nadalje pohod do Gajševskega jezera, martinovanje, pred božično – novoletnimi prazniki so obiskali bolne in nepokretne starejše občane in jih obdarili, za člane so organizirali tudi silvestrovanje.

Predsednica se je zahvalila poverjenikom, ki delujejo po vaseh in tako prispevajo h koheziji društva. Vpeljali so tudi sistem prostovoljstva in tako so že v lanskem letu kar nekaj upokojencem ponudili brezplačne prevoze k zdravniku, v trgovino ali k maši.

Prav tako niso pozabili za člane, ki praznujejo okrogle obletnice rojstva, med članicami je tudi najstarejša občanka Jožefa Kovačič iz Logarovcev, ki je letos že dopolnila 104 leta in so ji predstavniki društva ob jubileju voščili.

V letošnjem letu želijo nadaljevati s podobnimi aktivnostmi, še več poudarka bi želeli dati športu, šahu in kartanju. Poleg pohoda bodo letos organizirali še kolesarjenje. Vključeni so v projekt Starejši za boljšo kakovost življenja doma.

Na občnem zboru so bili v društvo sprejeti tudi novi člani.

Navzoče je nagovorila Viola Bertalanič, predsednica Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev Murska Sobota, ki je pohvalila delo društva in upokojence seznanila z nekaterimi novostmi pokojninske in socialne zakonodaje, med drugim o pogojih za pridobitev varstvenega dodatka, denarne socialne pomoči ipd.

Podžupan občine Križevci Bogomir Gaberc je izpostavil, da je pomembno, da so upokojenci aktivni in da se družijo. Tako se krepijo socialne vezi, ki so v tretjem življenjskem obdobju zelo pomembne. Pohvalil je delovanje društva in bil navdušen nad aktivnostmi, ki so se dogajale v lanskem letu in so načrtovanje tudi v prihodnje.

Članica društva Matilda Slavič se je predstavila s pesmima Materi in Pa naj zapleše mami.

Sekcija Veseli Prleki, ki deluje v sklopu Društva upokojencev Križevci,  in je v lanskem letu izvedla 18 nastopov po bližnjih termah, domovih starejših občanov in varstveno delovnih centrih, pa je člane navdušila s pesmimi Ko sem še majhen bil ter Še en krajcarček mam.

Udeleženci so z druženjem ob zvokih glasbe in s plesnimi koraki nadaljevali do večernih ur.

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi