Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
15°C
-1°C
Oceni objavo

Delavnice društva kmetic Križevci - Veržej

Že 10. leto se kmečke žene, od začetka novembra in vse do konca marca ali aprila, oz. do cvetne nedelje,  vsak ponedeljek sestajamo v sejni sobi  občinske stavbe, na delavnicah, s katerimi si prizadevamo za ohranjanje ljudskih ročnih spretnostih. Vsako leto se lotimo učenja nove tehnike izdelovanja raznih izdelkov in potem na cvetno nedeljo organiziramo razstavo, na kateri predstavimo izključno izdelke, ki smo jih izdelale v tem obdobju delavnic.
Letošnjo zimo smo se vključile v projekt študijskega krožka, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in ustvarjamo pod okriljem profesorice Mateje Rajh, organizatorke izobraževanja odraslih na Ljudski univerzi v Murski Soboti, ki me drugim vodi in koordinira študijske krožke v Pomurju.
Na delavnicah smo se  naučile izdelovati blazinice za shranjevanje igel, ki smo jih nato podarile vsem udeleženkam, nastopajočim in gostom, na februarskem srečanju kmetic Pomurja v Termah Banovci. Skupno smo izdelale več kot 250 blazinic. V zadnjem mesecu pa smo začele izdelovati voščilnice, vsaka izmed le teh je unikat, zanje pa smo uporabile posebne tematske motive. Glavna pripomočka za izdelavo le teh sta papir in sukanec.
Vsak teden se na delavnicah zbere  15 do 20 pridnih in marljivih kmečkih žena našega društva. Mateja je čudovita učiteljica in v veliko veselje nam je delati z njo. Do sedaj smo ustvarile že  veliko izdelkov. Do razstave nas loči še skoraj cel mesec, a nam zamisli in idej ne zmanjka, saj si želimo pripraviti čim več različnih izdelkov, s katerimi bomo popestrile razstavo.

Vljudno vas vabimo na  tradicionalno razstavo izdelkov, na cvetno nedeljo -  v nedeljo 9. in v ponedeljek 10. aprila. Pridite si ogledat, kaj novega smo se naučile in ustvarile čez zimo ter ocenite, kako dobro nam gredo nove spretnosti od rok.

Oglejte si tudi