Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Anketa o uporabi drog in alkohola med vozniki

Spoštovani,

Javna agencija RS za varnost prometa izvaja raziskavo o uporabi drog, alkohola in drugih psihoaktivnih snovi med vožnjo motornega vozila.

Med udeleženci cestnega prometa je prepovedanih drog iz leta v leto več, saj je poleg opitih med vozniki tudi precej ljudi pod vplivom različnih drog. Uživanje takšnih snovi v zadnjih dvajsetih letih narašča in pomeni obliko ogroženosti udeležencev v cestnem prometu. Ogroženi so zlasti mladostniki oziroma ciljna skupine med 17 do 39 leta, saj ti največkrat uživajo prepovedane droge.

S ciljem, da ugotovimo, kako vozniki ocenjujejo stanje na tem področju, ali uživajo droge med vožnjo, kako ocenjujejo sebe in ostale udeležence v prometu ter kaj in kako bi sami spremenili, da bi se stanje izboljšalo, smo pripravili  spletno raziskovalno anketo, ki nam bo v nadaljevanju pomagala pri pripravi dodatnih ukrepov na tem področju.

Povezava na spletni vprašalnik: https://www.1ka.si/a/105172



Pozdravljeni! Na Javni agenciji RS za varnost prometa smo pripravili anketo na temo uporabe drog in alkohola v prometu. Prosimo vse, ki imate vozniško dovoljenje, če si vzamete nekaj minut in s klikom na "Naslednja stran" pričnete z izpolnjevanjem ankete. Anketa vam bo vzela do 10 min vašega časa. Hvala.

Oglejte si tudi