Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
7°C
Oceni objavo

Srečanje starejših občanov

Starejši občani občine Križevci so se v sredo 14. septembra 2016 zbrali na srečanju, kamor so bili v sklopu prireditev 18. občinskega praznika posebej povabljeni. Na prireditvenem prostoru v vaškem jedru v Križevcih se je zbralo več kot 210 oseb starejših od 70 let.

Na slovesnosti so bila podeljena simbolična darila najstarejšima prisotnima občanki in občanu ter zlatoporočne listine, ki jih je na srečanju prejelo šest zakonskih parov.

Najstarejša prisotna občana sta bila Angela Šijanec iz Zasad in Venčeslav Copot iz Ključarovcev.

Za petdeset let skupnega življenja v zakonski zvezi so spominske listine prejeli Angela in Franc Novak iz Stare Nove vasi, Marija in Janez Belec iz Lukavcev, Matilda in Martin Lesjak iz Križevcev, Jožefa in Jožef Vrbnjak iz Logarovcev, Olga in Alojz Mavrič iz Logarovcev ter Marija in Franc Rakuša iz Kokoričev.

Spominske listine sta prisotnim podelila župan mag. Branko Belec in Frančiška Rakuša, ki sta slavljencem zaželela še mnoga skupna leta. Angela Novak pa se je v imenu vseh slavljencev zahvalila županu za izvedeno prireditev in za uspešne projekte, ki jih izvaja občina.

Prireditev je povezovala Lidija Koroša, goste pa sta nagovorila župan občine Križevci mag. Branko Belec in župnik Štefan Vinkovič.

Šestošolka Živa Jurič se je predstavila na violini s skladbo Kje so tiste stezice, Katja Vunderl na harmoniki in Lea Zabavnik kot solistka sta upokojencem zaigrali in zapeli skladbo Ne diraj moju ljubav, gledališki trio Manca Sušec, Urška Osterc in Jasmina Slana pa so zaigrale skeč na temo starostnih tegob. Z ljudskim izvajanjem glasbe so se predstavili Veseli Prleki, ki delujejo v okviru Društva upokojencev Križevci.

Veselja in dobre volje ni manjkalo, zato so udeleženci prireditve tudi zaplesali.

Oglejte si tudi