Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
15°C
-1°C
Oceni objavo

Brez stopničk (vendar) v anale zgodovine GZ Križevci!

V soboto, 1. aprila 2017 je v Šmartnem pri Litiji potekal 16. Državni kviz gasilske mladine na katerega so se uvrstile tudi štiri ekipe Gasilske zveze Križevci. Pravico nastopa na državnem kvizu imata prvi dve uvrščeni ekipi v posamezni kategoriji na izbirnih regijskih tekmovanjih. Ekipe GZ Križevci so si le to pridobile v mesecu marcu na izbirnem regijskem tekmovanju v Mali Nedelji, kjer je sodelovalo kar 115 ekip.

V zgodnjih jutranjih urah 1. aprila, ki je znan kot dan norcev oziroma dan norčavosti, je avtobus tekmovalcev, mentorjev, navijačev in vodstva GZ Križevci  (Dragotin Rakuša,  Milan Antolin in Miran Ros) krenil iz Prlekije proti Šmartnem pri Litiji. Dvanajstim tekmovalcem in štirim mentorjem na ta dan ni bilo ravno za norčije, saj vedeli, da zraven svojega gasilskega društva zastopajo svojo gasilsko zvezo in tudi Pomursko regijo, kjer se bodo v gasilskem znanju in v gasilskih spretnostih pomerili s 321 tekmovalci iz celotne Slovenije.

Prvi del tekmovanja so tekmovalci pisno odgovarjali na štirideset vprašanj v odmerjenih časovnih intervalih, v drugem pa je sledil praktični del v športni dvorani. Odlični tekmovalni pogoji so omogočali, da so svoj delež k tekmovanju dodali tudi navijači, ki so potek tekmovanja spremljali s tribun. 

Pri nekaterih šteje samo najvišje in najboljše, a kljub temu, da ekipe GZ Križevci niso osvojile ene izmed žlahtnih kovin, gredo rezultati 16. državnega kviza za mladino v anale zgodovine GZ Križevci.

Kdo pa so pisci zgodovine GZ Križevci?

5. mesto: Pionirji 1 PGD Vučja vas (Tina Čuk, Jakob Ros, Evina Paldauf , mentor Matej Šek)

14. mesto: Mladinci PGD Vučja vas (Ema Horvat, Marko Ros, Kaja Čuk, mentor Kristjan Horvat)

24. mesto: Pripravniki PGD Kokoriči (Maša Maučec, Laura Hanžekovič, Sara Budja), mentor Jožica Vrbančič,

32. mesto Pionirji 2 PGD Vučja vas (Nika Šek, Nika Škrjanec, Nuša Zaplata, mentor Branko Zaplata).

Od pomurskih ekip  sta se na tekmovanje uvrstili le še dve ekipi, ekipa mladincev PGD Zenkovci, ki je dosegla 28. mesto ter ekipa pripravnikov  PGD Kapela, ki se je uvrstila na 23. mesto.

Dejstva kažejo to, da je strategija dela z gasilsko mladino v GZ Križevci dobro zastavljena in da so vidni rezultati posledica kontinuiranega dela izkušenih mentorjev z mladimi.

Iskrene čestitke in zahvala vsem, ki ste polepšali soboto, 1. aprila 2017!

GZ Križevci

Oglejte si tudi