Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
3°C
JUTRI
15°C
-2°C
Oceni objavo

PESTER NABOR SKLADB V IZVEDBI KUD MUZIKE KRIŽEVCI JE NAVDUŠIL ŽENSKI IN MOŠKI DEL OBČINSTVA

KUD Muzika Križevci je ob 8. marcu v kulturni dvorani v Križevcih izvedla prireditev Šopek želja za dan žena. S širokim repertuarjem zimzelenih skladb so v 22 članski zasedbi navdušili občinstvo v polni dvorani kulturnega doma v Križevcih.

V goste so povabili še kvartet Štirje študenti, ki so na svojstven, hudomušen način predstavili skladbo Nos. Program je popestril še duet s pevko Saro Koler Urbanič in pianistom Valterjem Klemenčičem. Svoj talent in pridobljeno znanje pa so na odru prikazali še trije otroci, dva na kitari in eden na harmoniki.

Zbrane je nagovoril župan Občine Križevci mag. Branko Belec, ki je ob mednarodnem prazniku dnevu žena, čestital vsem ženskam ter obudil spomine na preteklost in svoje otroštvo, ko je še sam kot otrok sodeloval na podobnih prireditvah. Povedal je, da so otroci za žene, matere in dekleta nabirali zvončke in norice ter zanje pripravili program s pesmijo in recitacijo.

Predsednik KUD Muzike Križevci, Drago Belec  se je zahvalil dirigentu Alešu Lubiju za številne priredbe, organizacijo ter ves trud, ki ga vlaga v delo pihalnega orkestra. Prisotnim se je zahvalil za obisk in podporo ter obljubil, da bo prireditev postala tradicionalna.

Obiskovalci so nastopajočim namenili velik aplavz.

Oglejte si tudi