Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Karate klub Komenda

JAKA NA STOPNIČKAH

Naši člani so že nestrpno pričakovali letošnji Sankukai državni turnir, kamor so se z regijskega prvenstva uvrstili le najuspešnejši. Ti so se 9. aprila 2017 podali v Ivančno Gorico, kjer so se srečali z več kot sto mladimi karateisti in karateistkami iz vse Slovenije. K pravemu vzdušju so poleg tekmovalk in tekmovalcev pripomogli tudi številni navijači, ki so s tribun ves čas glasno spodbujali svoje favorite.

Tekmovanje se je pričelo z defilejem vseh udeležencev, slovesno pa ga je s kratkim nagovorom odprl sekretar Sankukai karate zveze Slovenija Darko Kotar. Po uvodni glasbeni točki in seveda himni je sledila atraktivna predstavitev karate tehnik domačega kluba, nato pa je sledil trenutek, ki so ga vsi najbolj čakali: odprla so se borišča, na katerih so se borili fantje v več različnih kategorijah glede na starost in težo, dekleta pa so se izkazala v izvajanju kat. Oboji so se pomerili še v ippon kumiteju. Vsi otroci so bili dobro pripravljeni, kar je bilo vidno v njihovih hitrih in odločnih karate tehnikah, s katerimi so dosegali točke ter se trudili v premagovanju svojega nasprotnika in samega sebe.

Tudi otroci iz KK Komenda so se pogumno soočili s precejšno konkurenco, za kar si zaslužijo iskrene pohvale. Še posebej pa smo ponosni na Jaka Kovača, ki je v kategoriji starejših dečkov, 4. kyu do 40 kg postal državni podprvak! Jaku čestitamo za odlično uvrstitev in mu želimo še veliko uspeha, drugim pa želimo malce več športne sreče prihodnjič – prepričani smo, da vam bo uspelo!

Saša  Voler

Povezave

www.sankukai.org

Oglejte si tudi