Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

ZLATA JUDO PRAVLJICA - VEINHANDLA V MARIBORU OSTALA NEPORAŽENA

Judo klub Komenda, ki že nekaj časa deluje v Komendi in Kamniku ter otroke spoznava in zbližuje tudi na osnovnih šolah, zadnje čase uspešno prodira na vrh med najboljše. V soboto, 17.12.2016 smo se z nekaj izkušenimi judoisti in večino začetnikov udeležili 5. JUDO MEMORIALA NIKA VRABLA v Mariboru. Resnično smo ponosni na vse, saj je kar 10 od naših 11 udeleženih, osvojilo kolajno.
Na tekmovanju smo bili priča velikima zasluženima zmagama, brata in sestre Veinhandl. Starejša Haya Veinhandl Obaid že leta svojega nastopanja, vsakič znova pokaže velik judo talent in pravo mero borbenosti, saj se ji stopničke nikoli ne izmuznejo. Tokrat je imela težko delo, saj se je borila proti višjim in težjim nasprotnicam, domačinkam iz Štajerske, ki so znane po svoji nepremagljivosti. Kljub vsemu je Haya nastopila pogumno in do samega finala ni izgubila tal pod nogami. Finalna borba je bila zelo napeta. Hayo je nasprotnica prijela v končni prijem, a ji je takoj uspešno z svojimi nogami oklenila nogo in se iz prijema rešila. Na koncu je Hayi uspelo zmagati tudi finalno borbo in veselili smo se 1. mesta. Za dvojno veselje v družini pa je poskrbel tudi leto mlajši brat Karim Veinhandl, za katerega vsekakor lahko rečemo, da nič ne zaostaja za svojo sestro. Nekoliko samosvoj borec vedno najde pravi trenutek, da nasprotnika podre na tla ali pa ga s svojim močnim prijemom zadrži v končnem prijemu do zmage. Enako zgodbo je ponovil v Mariboru in s ponosom zasedel 1. mesto. Vse kaže, da kot nekateri radi rečejo: »judo je v krvi« res drži.

Uspešni pa so bili tudi vsi ostali naši judoisti. Komendčan Vitja Rebec, je prišel vse do finala, kjer pa mu je zmaga za las ušla in zadovoljiti se je moral z 2. mestom. Prav tako sta bila v kategoriji cicibanov srebrna tudi Kamničana Leon Adrović in Luka Lazić. Leon je nadobuden judoist, z veliko volje za trening, kar se že kaže v njegovih rezultatih. Moramo poudariti, da Luka judo trenira komaj 3 mesece in že osvaja stopničke. V kategoriji mlajših dečkov se je boril Mark Jelnikar, ki dobro upošteva nasvete trenerjev in v vsaki borbi pokaže napredek v tehniki. V finalni borbi je premoč priznal nasprotniku iz Ljutomera, ki je imel veliko višji pas kot Mark. Tako je tekmo končal na 2. mestu. Judoist Lan Kralj, večstranski športnik je bil prav tako uspešen, osvojil je 3. mesto. Velika pohvala gre tudi Darku Eriću, za katerega je bila to prva tekma v življenju. Odlično se je boril proti mnogo bolj izkušenim nasprotnikom, ki so ga kljub temu, da Darko trenira komaj 3 mesece, s težavo premagali. Končal je na odličnem 3. mestu. Bronasta sta bila še, prav tako začetnika, Nik Levec in Tomaž Klemenc. Za las se je kolajna izmuznila le Galu Štuparju, ki je eno borbo zmagal in drugo izgubil ter dobil priložnost za borbo za tretje mesto. Ta se mu je ponesrečila, a je vseeno končal na 5. mestu. Čestitamo vsem tekmovalcem!

Oglejte si tudi