Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 23.01.2017

delno oblačno
Popoldne bo v hribovitem svetu precej jasno, drugod bo večinoma oblačno, ponekod po nižinah v notranjosti tudi megleno. Najvišje dnevne temperature bodo od -5 do 2, na Primorskem do 10 stopinj C.
-4°C | 10°C
torek, 24.01.2017
-1°C | 8°C
sreda, 25.01.2017
-2°C | 7°C
četrtek, 26.01.2017
-3°C | 6°C
petek, 27.01.2017
-6°C | 7°C
Opozorila
Ponedeljek, 23.1.2017 ob 12h
Dodatnega opozorila ni.
-4°C
10°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Turizem

Zaključen Jestival štrukljev in krapcev


TURIZEM, DOGODKI

| |
09.10.2013      12:30
A A

Zaključen Jestival štrukljev in krapcev


V dolini Soče, natančneje na kobariškem trgu, se je zaključil še en zanimiv dogodek – tokrat popolnoma v znamenju tradicionalne slovenske kulinarike in prav poimenovan kar Jestival. Na njem se je ponujalo, degustiralo in predavalo o štrukljih in krapcih. Dogodek smo poimenovali Jestival štrukljev in krapcev


Deli:

Je nadgradnja pretekle Štrukljade, ki je potekala na kobariškem trgu pretekla tri leta in kjer so se ponujali samo Kobariški štruklji. Ker smo želeli, da dogodek predstavlja poklon tradiciji izdelovanja slovenskih štrukljev in ker se je ob tem odprla tudi tematika, da Kobariški štruklji po svoji formi bolj predstavljajo krapec, kot tradicionalni slovenski štrukelj (zaradi dolgoletne uporabe terminologije štrukelj je seveda danes štrukelj) in ker smo želeli poleg sladkih ponuditi tudi slane in poleg kuhanih tudi cvrte, smo se odločili, da bo to kar JESTIVAL obeh – štrukljev in krapcev.

 

Skozi pokušine, demonstracije in predavanja smo vsi tudi kaj več izvedeli kaj so slovenski štruklji in krapci, koliko vrst jih obstaja, kako se pripravijo (razdelilo se je preko 200 receptov za pripravo Kobariških štrukljev).

 

Na prvem Jestival štrukljev in krapcev se je prodalo več kot 2 000 degustacijskih kuponov. Obiskovalci so lahko kupili tudi štruklje v večjih količinah in tako so poleg degustacij “pospravili” še dodatnih 1 000 štrukljev in krapcev. Največ se je ponujalo in prodalo Kobariške štruklje – poleg klasične sestavine (bela moka) so bili postreženi tudi z ajdovo in koruzno moko, poleg klasičnega nadeva (orehi, rozine, cimet,..) so se ponujali tudi zeliščni in skutni, pa tudi Bovški krafi in Zagorski štruklji. V prihodnjih letih bo seveda pestra izbira le-teh še bolj bogata.

 

Izredno zanimivo predavanje z naslovom “Slovenija – dežela štrukljev in krapcev! Do kdaj še?” pa so nam pripravili prof. dr. Janez Bogataj, Ana Roš– Hiša Franko in Joško Sirk – La Subida.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Kobarid!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!



Bodite prvi pri oddaji mnenja.