Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

7. Festival pohodništva

Za nami je 7. Festival pohodništva dolina Soče, ki je potekal od 18. septembra do 4. oktobra 2015. Organizator in koordinator festivala je LTO Sotočje - TIC Kobarid v sodelovanju z LTO Bovec. Bogat pohodniški program oblikujejo planinska in turistična društva iz vseh treh Posoških občin ter turistični ponudniki.

Festival pohodništva promovira dolino Soče kot eno izmed zanimivejših pohodniških destinacij in obenem pohodništvo kot primeren način kvalitetnega preživljanja prostega jesenskega časa v naravi.

Ljubitelji gora in narave so letos lahko izbirali med 20 organiziranimi pohodi različnih zahtevnosti in si v okviru spremljevalnega programa na temo alpinizma, gorništva in narave, ogledali različne projekcije filmov, se udeležili predavanj ali si ogledali razstave. Zanimiv spremljevalni program je v Zeleno hišo privabil preko 150 obiskovalcev.

Pohodov se je letos udeležilo preko 500 pohodnikov iz domačih krajev, Slovenije in  iz sosednje Italije. Spodbuden je podatek, da so si nekateri udeleženci letošnji dopust prilagodili festivalu in v dolini ostali več dni. Največ zanimanja so poželi tradicionalni in tematski pohodi, kjer pohodniki z izkušenimi vodniki poleg naravnih znamenitosti odkrivajo zgodovino krajev ter znamenite osebnosti tega območja.

Festival pohodništva dolina Soče pomeni dodatno promocijo pohodništva in doline Soče ter obenem podaljšuje glavno turistično sezono v jesenski čas.

 

Oglejte si tudi