Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

Župan sprejel zlati maturantki

Danes je župan Občine Kobarid Robert Kavčič sprejel zlati maturantki, Blažko Šturm in Veroniko Šavli. Obema je čestital in jima zaželel veliko uspehov na nadaljni poti življenja. Ob tej priložnosti jima je podaril spominsko darilo občine, portret Simona Gregorčiča v okvirju in denarno nagrado. 

Zlatima maturantkama je čestitala tudi ravnateljica OŠ Simona Gregorčiča Kobarid Melita Jakelj. Ponosna na bivši učenki je povedala, da so ti izjemni rezultati spodbuda tudi zanjo in vse zaposlene na šoli ter učence, ki jo obiskujejo.

Zlata maturantka Blažka Šturm, ki je obiskovala Gimnazijo Tolmin je za odličen rezultat mature izvedela ravno na rojstni dan in kot pravi sama, je bilo to njeno najlepše darilo. "Ta dosežek je zame velika potrditev dela skozi vsa štiri leta gimnazije, hkrati pa mi je odprl vrata za študij medicine, ki je bila moja velika želja in katerega se že zelo veselim" je zaključila Blažka.

Zlata maturantka Veronika Šavli pa je srednješolski gimnazijski program uspešno zaključila na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani in bo študij nadaljevala na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Ob tem izjemnem uspehu je povedala: "Vedno sem si  želela postati zlata maturantka, toda te sanje so tekom dijaških let postopoma bledele. Vse le ni bilo tako enostavno, kot se je prvi hip zdelo. Nekako pa mi je vendarle uspelo. Še enkrat sem si dokazala, da se z vztrajnostjo in delavnostjo lahko marsikaj doseže. Da so sanje uresničljive. In da ne smem nikoli obupati. Uspeh pa mi je ne nazadnje odprl tudi vrata za nadaljnje šolanje in pot k želenemu poklicu".


Sprejema sta se udeležila tudi podžupan Marko Miklavič in predsednica Odbora za negospodarstvo in družbene dejavnosti Danica Hrast, ki sta mladima zlatima maturantkama čestitala in zaželela veliko študijskih uspehov.

Za spremljevalni kulturni program je poskrbel domači kantavtor Borut Skočir.


 

 




Oglejte si tudi