Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Program Strojni tehnik prvič v Tolminu - povabilo devetošolkam in devetošolcem!

Te zanima svet tehnike? Se sprašuješ, kako delujejo sodobni stroji in roboti? Ali veš, kakšen računalnik se skriva v njihovi notranjosti? O vse bolj digitalizirani in računalniško vodeni proizvodnji in izdelkih ter še o marsičem se lahko poučiš, če se odločiš za šolanje v programu strojni tehnik.

Izkoristi priložnost, ki se letos ponuja prvič. ŠC Nova Gorica bo namreč program strojni tehnik izvajal tudi v Tolminu. Poleg tega imaš zagotovljene dodatne ugodnosti. Najprej je to stimulativna štipendija, ki jo bomo posoška podjetja (iz Bovca, Kobarida, Tolmina, Kanala in Deskel) ponudila vsem dijakom, vpisanim v oddelek v Tolminu.
Pri svojem štipenditorju boš lahko opravljal šolsko prasko in kasneje postal strokovnjak na svojem področju, saj ta podjetja do leta 2019 načrtujemo več kot 65 zaposlitev na področju strojništva.
Pridobljeno znanje in izobrazba ti po končanem šolanju omogočata tudi študij na področju strojništva, pa tudi mehatronike, elektrotehnike ali sorodnih smeri. Pa ne le fantom, pač pa tudi dekletom.

Zato te vabimo, da v naslednjem šolskem letu postaneš del hitro razvijajočega se sveta tehnike in se odločiš za šolanje v programu strojni tehnik v Tolminu.

Če te še karkoli zanima, to sporoči svoji svetovalni delavki. Omogočili ti bomo ogled šole ali podjetij ter odgovorili na vsa vprašanja.

Ne odlašaj – vpiši se na ŠC Nova Gorica, oddelek Tolmin!

Oglejte si tudi