Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Župan prisluhnil pobudam šolskega parlamenta

Na povabilo osnovnošolcev se je župan Občine Kobarid Robert Kavčič udeležil okrogle mize šolskega parlamenta. V družbi ravnateljice OŠ Kobarid Melite Jakelj je prisluhnil poročilu o delu parlamenta, ki aktivno deluje pod mentorstvom Urške Mlekuž Vončina ter predstavitvi dogodkov, ki se jih je parlament OŠ Kobarid udeležil tako na regijskem kot na državnem nivoju. 

V nadaljevanju sta predsednica in podpredsednica šolskega parlamenta predstavili pobude in predloge za izboljšanje počutja učencev na šoli ter življenja v širši lokalni skupnosti, ki sta jih zbrali od predstavnikov vseh višjih razredov šole. Ravnateljica in župan sta pobudam prisluhnila in odgovorila na številna vprašanja, ki so se učencem porodila v času razprave. Župan je učencem na podlagi predlaganih pobud, ki so jih predstavili za lepše življenje v širši lokalni skupnosti, pobliže predstavil organizacijsko in finančno delovanje občine ter način uresničevanja zastavljenih ciljev. Učenci so se v pogovor aktivno vključili in z županom poklepetali o življenju v občini.   


Ob koncu okrogle mize se je župan osnovnošolcem, mentorici in ravnateljici zahvalil za povabilo in obljubil, da bo vse predloge in pobude preučil ter z veseljem povedal, da so nekateri njihovi predlogi že v planu in bodo v času poletnih počitnic tudi realizirani.



Oglejte si tudi