Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Župan pospremil osnovnošolce generacije 2001

V sredo, 15. junija 2016, se je v Kulturnem domu Kobarid od osnovnošolskih klopi poslovila generacija učenk in učencev letnika 2001 Osnovne šole Kobarid.
Šolsko leto 2015/16 se je uspešno zaključilo za 29 devetošolcev Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid. Devetaki so se na zaključnem dogodku predstavili, zaplesali in poskrbeli za prijetno vzdušje v dvorani. 

 

V imenu Občine Kobarid je prisotne pozdravil in nagovoril župan Robert Kavčič. Čestital je staršem, ki so svoje otroke vseh devet let spodbujali in jim stali ob strani. Zaključil je z besedami: »Vaša dekleta in fantje bodo danes obrnila nov list svojega življenja. Začeli bodo pisati novo zgodbo, v kateri pa boste še vedno pomembno vlogo nosili tudi vi.  Ob tem jih podpirajte, verjemite vanje in delite svoj čas z njimi!«

 

Župan je v nadaljevanju pozdravnega nagovora devetošolkam in devetošolcem čestital in jih nagovoril: »Pred vami pa je čas, ko vam bo življenje postavljajo nove izzive in odpiralo nove priložnosti. Sijalo bo sonce in padal bo dež. Vedno ne bo lahko! Zato ostanite vztrajni, odločni in trdni. Zaupajte vase, bodite drzni, sledite svojim sanjam in veselite se uspehov!

Predvsem pa spoštujte sebe in druge, nikoli ne obupajte in si med seboj prijateljsko pomagajte Tako kot ste si pomagali vseh teh devet let… in še prej, ko ste v vrtcu skupaj premagovali prve ovire in v šoli pisali prve črke.«

 

Zahvalil se je tudi vodstvu šole in vrtca ter celotnemu kolektivu, ki je letnik 2001 pripeljal do cilja. Posebno pozornost je župan namenil najboljšim učencem generacije 2001 in jim ob tej priložnosti podaril spominsko darilo občine, portret Simona Gregorčiča v okvirju.

 

Devetošolke in devetošolce ter vse zbrane je pozdravila in nagovorila ravnateljica Melita Jakelj, jim namenila spodbudne besede ter jim zaželela veliko uspehov na nadaljnji poti življenja. Iz rok razredničark Mateje Matajurc in Petre Škerjanc pa so prejeli zaključna spričevala in pohvale ter čestitke z dobrimi željami. 

 

Ob koncu valete so s ponosom predali ključ kolegom osmakom in se ob zvokih harmonike poslovili od osnovnošolskih klopi.

 

 

Oglejte si tudi