Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Zaključek likovnega natečaja in preventivne akcije "Varno na poti v šolo in domov"

Policijska uprava Nova Gorica je tudi v letošnjem šolskem letu razpisala likovni natečaj na temo varnosti otrok v cestnem prometu. Cilj natečaja je predvsem izobraževanje otrok za varno udeležbo v prometu, usmerjanje in osveščanje otrok kot udeležencev v prometu.
V okviru letošnjega likovnega natečaja je na Policijsko upravo Nova Gorica  prispelo 122 likovnih del učencev 3. razredov osnovnih šol na tem območju. Opravljen je bil izbor najboljših likovnih del mladih umetnikov. Izbor so opravili člani komisije likovnega natečaja oz. mentorice likovne vzgoje iz OŠ Solkan, OŠ Miren in OŠ Ivana Roba v Šempetru pri Gorici, pri izboru pa je sodeloval tudi Janko Mencinger iz Sektorja uniformirane policije Policijske uprave Nova Gorica.  Komisija je izbrala 23 najboljših likovnih del in jih na zaključni prireditvi, 6.decembra v Zeleni hiši v Kobaridu razstavila in nagradila.

 

Na zaključni prireditvi sta najmlajše pozdravila in jim podelila praktične nagrade vodja Sektorja uniformirane policije PU Nova Gorica Evgen Govekar in županja Občine Kobarid Darja Hauptman. Za bogat kulturni program na prireditvi so poskrbeli člani seksteta Policijskega orkestra in učenci nižjih razredov OŠ Simona Gregorčiča iz Kobarida.

 

Zaključno prireditev z otvoritvijo razstave nagrajenih likovnih del so pripravili policisti Policijske uprave Nova Gorica v soorganizaciji z Občino Kobarid, Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid in Osnovno šolo Simona Gregorčiča v Kobaridu.

 

Razstava likovnih del bo na ogled v Zeleni hiši v Kobaridu do 13. decembra 2013.

Oglejte si tudi