Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Tradicionalni slovenski zajtrk

V petek, 21. novembra 2014, so učenci in otroci v vrtcih pridružili vseslovenskemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk

Vsak tretji petek v novembru posvetimo v Sloveniji poseben pomen slovenski hrani. Vlada RS je leta 2012 s sklepom, ta dan razglasila za dan slovenske hrane v okviru katerega poteka vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. 

 

Namen tega dne in Tradicionalnega slovenskega zajtrka je  podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja, ohranjanje podeželja, seznanjanje mladih s postopki pridelave in predelave hrane in spodbujanje zanimanja za dejavnosti na kmetijskem področju.

 

Projektu se je tudi letos pridružila OŠ Simona Gregorčiča Kobarid s podružnicami in vrtec Kobarid. Učencem in otrokom vrtca so za tradicionalni slovenski zajtrk postregli z  črnim kruhom, maslom, medom in mlekom. 

 

Ravnateljica šole Melita Jakelj, pomočnica ravnateljice Olga Drole, predstavnik Občine Kobarid Tomaž Skočir in predstavnica Mlekarne Planika Kobarid Urška Miklavič so letos zajtrkovali v družbi petošolcev.  

 

Oglejte si tudi