Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Prometni dan v sodelovanju z Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid je v petek, 14. aprila, organiziral prometni dan za učence 2. razreda OŠ Simona Gregorčiča Kobarid.

Redar Janko Volarič je učencem pred odhodom z avtobusom v Tolmin predstavil pravila varne vožnje v avtobusu in se skupaj z njimi odpravil na pot. V Tolminu jih je pričakal vodja policijskega okoliša PP Tolmin Peter Čeplak in se skupaj z njimi sprehodil po ulicah Tolmina do policijske postaje. Učenci so na poti osvežili znanje varnega prečkanja ceste in si v nadaljevanju prometnega dne ogledali tolminsko policijsko postajo ter se seznanili z delom policistov. Najzanimivejši so jim bili prostori za pridržanje in pisarna dežurnerga policista.

Osnovnošolci so si ogledali tudi reševalno postajo Tolmin, kjer so jim reševalci prikazali notranjost reševalnega vozila in reševalno opremo. 


Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kobarid redno sodeluje z šolo in za osnovnošolce organizira številne preventivne poučne akcije, ki pripomorejo k poznavanju in varnosti udeležencev v prometu. 


Oglejte si tudi