Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Podhod proti Napoleonovemu mostu v Kobaridu dobiva novo podobo

Lanskoletna ideja, da v Kobaridu ob Dnevu za spremembe naredimo nekaj novega in zanimivega tako za kraj kot za občane in obiskovalce se letos uresničuje. Podhod proti Napoleonovemu mostu že dobiva novo podobo, za katero so poskrbeli osmošolci OŠ Simona Gregorčiča Kobarid pod mentorstvom učiteljice Petre Škrjanc. Podhod postaja prava turistična atrakcija.
Ureditev podhoda je plod dobrega sodelovanja lokalne skupnosti in šole, ki se aktivno vključuje v življenje v kraju. Kobariška šola je izziv, da uredijo podhod, pod katerim se dnevno sprehaja veliko občanov in obiskovalcev,  takoj sprejela in vidni so že prvi rezultati, nad katerimi je javnost naravnost navdušena. Ribice (mozaik) so nastajale tekom šolskega leta in v začetku meseca maja "priplavale" na zid podhoda. Osmošolci so danes ribice "položili" v vodo in podhod postaja eden najlepših daleč naokoli.

Delo osmošolcev in mentorice Petre Škrjanc bomo spremljali tudi v prihodnje in vas o poteku dela sproti obveščali preko facebook strani Občine Kobarid. V prihodnjem šolskem letu bo nova generacija osmošolcev uredila še drugo stran podhoda in ga skupaj z Občino Kobarid otvorila ob praznovanju 50. obletnice OŠ Simona Gregorčiča v Kobaridu.



Oglejte si tudi