Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Novemu šolskemu letu na pot

Prvi šolski dan je učence Osnovne šole Simona Gregorčiča Kobarid pričakala energetsko sanirana šola. Prenovljeni prostori poleg prihranka za ogrevanje omogočajo kvalitetnejše pogoje za bivanje in delo. Dosežke lanskega leta pa bo gotovo težko preseči, saj je bilo minulo šolsko leto v vseh pogledih zelo uspešno.

 

Maja 2014 smo za aktivno sodelovanje v projektu Simbioza prejeli naziv ″simbioza šola″, junija 2014 pa naziv ″kulturna šola leta″ za pestro kulturno dejavnost preko državnega razpisa JSKD. Na tekmovanjih iz znanja na 12 različnih področjih so učenci dosegli 125 bronastih, 23 srebrnih in 6 zlatih priznanj. Najuspešnejši učenec Tjaž Volarič je prejel 4 zlata, 4 srebrne in 9 bronastih priznanj, najuspešnejša učenka Jerneja Koren pa 2 zlati, 4 srebrne in 10 bronastih priznanj. Kar 204 učencev je prejelo slovensko bralno značko, 70 učencev angleško, 11 italijansko in 62 eko bralno značko.

 

Na športnem področju so učenci tekmovali v 7 panogah in dosegli 1. mesto v odbojki deklice in 2. mesto v odbojki dečki na medšolskem tekmovanju, 2. mesto na posamičnem državnem atletskem tekmovanju pa je dosegla Hana Cukjati. Na področnem ekipnem tekmovanju v atletiki so učenci dosegli 2. mesto, na medšolskem tekmovanju pa 3. mesto v košarki  in 3. mesto v nogometu - dečki.

 

Učenci podružnične šole Breginj so osvojili kar dve zlati priznanji na regijskem in državnem tekmovanju v projektu Turizmu pomaga lastna glava. Gledališka skupina Slavček je prejela priznanje na območnem tekmovanju gledaliških skupin in priznanje na mednarodnem srečanju gledaliških skupin  »Mittelteatro«.

Naša učenka Meta Stergar je s pomočjo donatorjev izdala svojo samostojno pesniško zbirko Pozabljene rože hrepenenja.

 

Uspelo nam je pripraviti 8 samostojnih javnih prireditev v kraju, 4 šolske prireditve, s programom pa smo sodelovali na več krajevnih prireditvah, tako na centralni kot tudi na podružničnih šolah. Ob dnevu državnosti smo bili povabljeni v predsedniško palačo. Preko projekta SKK smo izpeljali mednarodno izmenjavo s Katalonijo.

 

Uspehi so zagotovo rezultat prizadevnega dela učencev in njihovih mentorjev ter hkrati obveza za dobro delo naprej.

 

 

Martina Kozorog Kenda,

OŠ Simona Gregorčiča Kobarid

 

 

 

Oglejte si tudi