Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

ZELENI APRIL na kobariškem

Kobarid – mesec april bo v kobariški občini ekološko obarvan. Tradicionalno čistino akcijo »Očistimo kobariško« smo razširili na mesečno dogajanje in jo poimenovali ZELENI APRIL. Namen akcije je povezati zeleno naravo z zelenimi turističnimi aktivnostmi in urejenim okoljem.

Čisto in urejeno okolje je pomembno za kvalitetno življenje občanov in obiskovalcev. Letošnji ZELENI APRIL povezujejo različne aktivnosti:

-          čistilne akcije po posameznih krajevnih skupnostih (cel mesec)

-          EKO delavnica »Ekologija v vsak dom« v organizaciji VGC Goriške (petek, 21. 4. 2017, 9.00 v Domu Andreja Manfrede)

-          zasaditve v centru Kobarida in na novem prireditvenem prostoru. Zasaditev rož z rdečimi cvetovi, ki bodo opominjali na dogodke izpred 100 let.

Želimo si, da bi se v čim večjem številu pridružili tej ideji in okrasili Kobarid v enotno barvo, ter ga tako naredili še lepšega in še privlačnejšega. Turistično društvo Kobarid je idejo o zasaditvi rdečih rož podprlo in se s kobariškimi prodajalci cvetja dogovorilo za popust pri nabavi rož. Obvestilo s kuponom bodo prebivalci Kobarida prejeli po pošti v svoje nabiralnike.  

-          razstava ob 70-letnici rednih opazovanj Triglavskega ledenika: »Zeleni plaz – včeraj, danes, jutri« (Zelena hiša, 25. 4. 2047 ob 19. uri. Razstava bo na ogled do 22. 5. 2017)   

 

-          nove zelene vsebine v Zeleni hiši - Info točka trajnostne mobilnosti »Naj vas narava zapelje«, kjer je na voljo animirani zemljevid Julijskih Alp s poudarkom na možnostih uporabe javnih prevozov, animirani film s tremi junaki avtohtonih pasem tega dela Alp in spletno mesto, na katerem je moč najti vse informacije o javnem prevozu ter njegovi kombinaciji s kolesi in pešpotmi. Odprtje s predstavitvijo Info točke in projekta ter uspešne zgodbe Hop ON Hop OFF KOBARID bo v sredo, 26. 4. 2017, ob 11. uri.

-          prvomajski zeleni izleti na kobariškem napovedujejo in nadgrajujejo lanskoletno uspešno zgodbo avtobusa Hop ON Hop OFF KOBARID, ki je povezal podeželje s centrom. Prvomajski zeleni izleti bodo za vse udeležence brezplačni in vključujejo prevoz in vodene izlete po Livškem, Drežniškem, Breginjskem kotu in Planinskem raju.

Natančen urnik prevozov in izletov bo v prihodnjih dneh objavljen na spletni strani www.kobarid.si in letaku, ki bo na voljo v TICu Kobarid in pri vseh turističnih ponudnikih.

 

Verjamemo, da bo ZELENI APRIL dobil še novih vsebin, zato vabljeni k spremljanju spletne strani www.kobarid.si in facebook strani Občine Kobarid.

 

ZELENI APRIL na kobariškem ohranja uspešne čistilne akcije in prinaša nove ZELENE vsebine.

 

Pridružite se nam! Skupaj zmoremo več!

Oglejte si tudi