Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Člani LTO Sotočje razpravljali o zaupanju njihovih predstavnikov v Svetu zavoda

Na zahtevo devetnajstih turističnih ponudnikov občine Kobarid je 24. januarja 2014 potekal izredni občni zbor članov LTO Sotočje občine Kobarid.

Izredni občni zbor je na zahtevo turističnih ponudnikov sklical  v.d. direktorja zavoda Janko Humar z namenom, da se med ponudniki preveri ali  z njihove strani izvoljeni predstavniki v Svetu zavoda LTO Sotočje dejansko zastopajo mnenje članov zavoda in še uživajo njihovo zaupanje.

 

Zaradi odstopa predsednika Sveta zavoda Jožka Dakskoblerja je sejo vodil Jože Šerbec, podpredsednik Sveta zavoda LTO Sotočje. Po potrditvi delovnih organov občnega zbora je predstavil poročilo sveta zavoda o imenovanju direktorja oziroma v.d. direktorja ter odprl razpravo, skozi katero  so bili ponudniki enotnega mnenja, da sta povezovanje in sodelovanje edina ključa do uspeha. Delo Lokalne turistične organizacije večina ponudnikov podpira, čeprav je bilo med njimi kar nekaj vprašanj o tem, kaj LTO sploh dela.

 

Zgodba o imenovanju direktorja se vleče že več kot leto dni. Zdajšnjemu v.d. direktorju Janku Humarju je mandat potekel 31.decembra 2013, zato je poleti imenovan Svet zavoda LTO Sotočje, ki ga sestavlja šest članov ustanoviteljic (štiri iz Občine Tolmin in dva iz Občine Kobarid), štirje člani turističnih ponudnikov (dva iz Občine Tolmin, dva iz Občine Kobarid) ter en član predstavnikov zaposlenih v zavodu, 4. oktobra 2013 objavil javni razpis za zasedbo prostega delovnega mesta direktorja LTO Sotočje.  Po končanem razpisu je komisija odprla vseh šest prispelih prijav in kandidate, ki so po njihovem mnenju izpolnjevali pogoje povabila na razgovor. Svet zavoda je nato obema ustanoviteljicama v potrditev predal predlog o imenovanju novega direktorja. Občinski svet Občine Tolmin predloga ni sprejel, občinski svet Občine Kobarid pa posledično o njem ni niti razpravljal.

Tako je bil na izredni seji sveta zavoda, 27.decembra 2013, za v.d. direktorja LTO Sotočje, ponovno imenovan Janko Humar, ki pa je nekaj dni za tem obema ustanoviteljicama poslal odpoved delovnega razmerja. 

 

Turistični ponudniki na kobariškem so se odzvali na dogajanje v zavodu in zaradi dvomljivosti o dejanskem zastopanju njihovih predstavnikov v svetu zavoda zahtevali izredni občni zbor, ki se ga je udeležilo 44 ponudnikov od 77-ih. Po razpravi so glasovali o zaupnici članov sveta zavoda. Zaupnico so podelili Jožetu Šerbcu, nezaupnico pa Dejanu Luzarju ter na njegovo mesto izvolili Bojana Roš. Izredni občni zbor se je z izvolitvijo novega člana zaključil. 

Oglejte si tudi