Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

Z javnim prevozom povezujemo podeželje!

V mesecu juliju in avgustu bo v okviru pilotnega projekta Trajnostna mobilnost v občini Kobarid dnevno vozil 21 sedežni avtobus z možnostjo prevoza 5 koles. Prevoz bo namenjen tako občanom kot obiskovalcem naše občine. Avtobus dolina Soče KOBARID bo prve potnike odpeljal v petek, 8. julija 2016, po razpisanem voznem redu.
Namen vzpostavitve javnega prevoza je povezati podeželje s centrom občine in s tem občanom olajšati dostop do javnih storitev (zdravstvenih in socialnih, nakupovalnih, kulturnih, …) obiskovalcem pa omogočiti javni prevoz do turističnih znamenitosti in planinskih poti naše občine (rojstna hiša Simona Gregorčiča in Simona Rutarja, planina Kuhinja, Matajur, Nježna hiša, staro vaško jedro Breginj, Robidišče, kopalna mesta Nadiža, Soča…).

 

Avtobusni prevoz bo omogočal tudi transport koles do ključnih točk kolesarskih in pohodniških poti v občini Kobarid.  V času glavne turistične sezone se bo zagotavljal krožni sistem javnega prevoza dva krat dnevno po urniku.

 

Storitve avtobusa lahko uporablja vsak občan in obiskovalec naše občine. Vozni red je priložen in bo skupaj z zemljevidom, na katerem so označene vozne linije, objavljen na vseh obstoječih postajališčih oziroma na novo postavljenih postajališčih namenjenih temu projektu.

 

Dnevna karta za avtobusni prevozu znaša 1 EUR / dan / osebo. Prevoz otrok do 10 leta starosti in koles je brezplačen. Z nakupom karte lahko v enem dnevu neomejeno uporabljate storitve minibusa.

 

Podprite sonaravno bivanje in skočite na bus Hop ON,  Hop OFF.

 

 

Oglejte si tudi