Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Vprašalnik o potrebah končnih uporabnikov po širokopasovnih storitvah naslednje generacije v občini Kobarid

Za namene priprave Načrta razvoja širokopasovnega omrežja naslednje generacije v Občini Kobarid (v nadaljevanju Načrt razvoja) potrebujemo podatek o potrebah končnih uporabnikov po širokopasovnih storitvah v Občini Kobarid. Prosimo, da izpolnite vprašalnik, ki nam bo v pomoč pri pripravi načrta razvoja širokopasovnega omrežja naslednje generacije v Občini Kobarid. Podatke, zbrane s pomočjo vprašalnika, bomo po predpisani metodologiji obdelali in agregatno prikazali v  grafični in pisni obliki v Načrtu razvoja.

 

Širokopasovno omrežje elektronskih komunikacij je tisto omrežje, ki končnemu uporabniku ponuja možnost dostopa do širokopasovnih storitev. V strogo tehničnem smislu je širokopasovno omrežje telekomunikacijsko prenosno omrežje, ki za prenos signalov uporablja različne prenosne medije s širokim frekvenčnim območjem, razdeljenim na način, ki omogoča tvorjenje množice medsebojno neodvisnih kanalov za sočasni (simultani) prenos podatkov, govora in slike. Širokopasovna omrežja se delijo na hrbtenična omrežja, geografsko omejena omrežja krajevnega značaja in dostopovna omrežja.

 

Vsebina vprašalnika se nanaša na potrebe posameznih gospodinjstev, zasebnih in javnih subjektov na območju celotne občine, ki imajo ali nimajo dostopa do storitve širokopasovnih omrežij. Namen pridobitve podatkov je prepoznati trenutne potrebe končnih uporabnikov ter predvideti potrebne storitve za razvoj in rast gospodarskih in družbenih dejavnosti v mestnih in podeželskih naseljih.

 

Projektni cilji

Z gradnjo širokopasovnega omrežja naslednje generacije želi Občina Kobarid vsem gospodinjstvom zagotoviti dostop do interneta s hitrostjo vsaj 100 Mb/s. S tem bo spodbudila gospodarski in socialni razvoj občine:

-        premostitev digitalne ločnice s povezovanjem območij, na katerih ni zadostne širokopasovne povezljivosti,

-        izboljšanje razpoložljivosti spletnih storitev (npr. e-poslovanje),

-        dvig življenjskega standarda (npr. delo na daljavo),

-        možnost dostopa do različnih vrst izobraževanja (npr. spletno učenje, vseživljenjsko učenje),

-        izboljšanje dostopa do informacij za vse prebivalce,

-        učinkovitost javnih storitev (e-uprava),

-        optimizacijo poslovnega okolja,

-        spodbujanje novih in ohranitev obstoječih podjetij,

-        okrepitev razvoja podeželskega turizma, nepremičnin, kmetijstva in drugih pomembnih gospodarskih panog,

-        povečanje konkurence na trgu telekomunikacijskih storitev,

-        izboljšanje konkurenčnosti in inovativnosti,

-        privabljanje vhodnih naložb,

-        preprečevanje selitve gospodarske dejavnosti.

V anketi sodeluje vzorec približno 5 procentov občanov in podjetnikov s celotnega območja občine.

 

Prosimo, da za namene priprave načrta razvoja odprtega širokopasovnega omrežja naslednje generacije v Občini Kobarid, odgovorite na vprašanja dostopna na povezavi:

 

https://www.surveymonkey.com/r/BJN9LLN

 

Za vsa dodatna pojasnila smo vam na razpolago na elektronskem naslovu: nejc.kumar@rra-sp.si ali na telefonski številki 05 330 66 89 (RRA SEVERNE PRIMORSKE d.o.o. Nova Gorica, g. Nejc Kumar).

Oglejte si tudi