Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Vlada bo obiskala tudi občino Kobarid

V ponedeljek, 6. marca, bo vlada na obisku v Goriški regiji. Vladnemu delovnemu posvetu v dvorcu Lanthieri v Vipavi bodo sledili ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov. Zaključno srečanje - Regionalni razvojni dialog za severno Primorsko - bo potekalo v Novi Gorici. V okviru vladnega obiska bodo občino Kobarid obiskali, predsednik Vlade RS Miro Cerar, ministrica za obrambo RS Andreja Katič in minister brez resorja, pristojen za področje odnosov med Republiko Slovenijo in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med Republiko Slovenijo in Slovenci po svetu Gorazd Žmavc.
Župan Občine Kobarid Robert Kavčič

se bo z ministrico za obrambo RS Andrejo Katič in njeno delegacijo sestal na Občini Kobarid, kjer bodo potekali pogovori o nadaljnem sodelovanju na podroćjih, ki jih pokriva obrambno ministrstvo. V nadaljevanju obiska v Kobaridu bo ministrica obiskala Fundacijo Poti miru v Posočju, kjer bo potekal podpis pogodbe o sofinanciranju mednarodnega projekta »Pot miru v Posočju« za leto 2017.

Mlekarno Planika bo obiskal predsednik Vlade RS Miro Cerar, ki si bo v družbi direktorice mlekarne Anke Miklavič Lipušček in njene delegacije ter kobariškega župana Roberta Kavčiča, ogledal proizvodnjo mlekarne, ki letos praznuje 60 let.

Najzahodnejšo slovensko vas Robidišče bo obiskal minister brez resorja Gorazd Žmavc, pristojen za področje odnosov med Republiko Slovenijo in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med Republiko Slovenijo in Slovenci po svetu Ob 15.30 uri bo potekalo delovno srečanje s predstavniki obeh krovnih organizacij Slovencev v Italiji in župani gornjesoških občin Tolmin, Kobarid in Bovec.

Župan Robert Kavčič se bo po končanem srečanju na Robidiščih udeležil zaključnega srečanja v Novi Gorici. 

Celoten program obiska Vlade Republike Slovenije v Goriški regiji je objavljen na spodnji povezavi:
http://www.vlada.si/fileadmin/dokumenti/si/Sporocila_za_javnost/2017/02/Vlada_v_Goriski_regiji_-_celotni_program_0303-17.pdf

Oglejte si tudi