Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

POPRI – Podjetje za prihodnost

Letošnjega vseslovenskega podjetniškega tekmovanja POPRI, so se udeležili tudi učenci OŠ Kobarid in se uvrstili med 10 polfinalistov v kategoriji osnovnošolci. Zaključna prireditev z razglasitvijo zmagovalcev bo v četrtek, 23. aprila, v Novi Gorici.

Tekmovanje POPRI je organizirano pod okriljem Primorskega tehnološkega parka in je namenjeno spodbujanju ustvarjalnosti, inovativnosti, uporabi sodobnega znanja in tehnologij ter razvoju podjetnosti med mladimi. Zasnovano je kot tekmovanje za izbor najboljše podjetniške ideje, ki temelji na razvoju ideje do izdelka oziroma storitve ter izdelavi in predstavitvi poslovnega modela.

 

V letošnjem šolskem letu so tudi na OŠ Simona Gregorčiča Kobarid organizirali interesno dejavnost Podjetniški eksperiment, v katero se je vključilo 7 učencev zadnjega triletja: Gašper Uršič, Jaž Stamenković, Miha Štih, Timotej Vončina, Domen Uršič, Anže Valentinčič in Anej Murkovič. Svoj projekt so poimenovali SHIFT. Skozi 20 popoldanskih srečanj so pod mentorstvom Jerneja Rutarja poiskali problem, na inovativen in ustvarjalen način razvili rešitev zanj, izdelali projektno nalogo in znali svojo podjetniško zamisel dobro predstaviti in navdušiti strokovno žirijo. Izmed 160 udeležencev so se uvrstili med 10 polfinalistov v kategoriji osnovnošolci.

 

Zmagovalci bodo znani na zaključni prireditvi podjetniškega tekmovanja POPRI, ki bo 23. 4. 2015 v SNG Nova Gorica, s pričetkom ob 19. uri. Na prireditvi bodo poleg zmagovalcev razglasili tudi najbolj popoprano idejo, to je idejo, ki je ne glede na točke, požela največ zanimanja komisije.

 

Iskrene čestitke mladim podjetnikom!

 

 

 

Povzeto iz spletne strani OŠ Kobarid

 

 

Oglejte si tudi