Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

dr. Jakob Haselhuber, namestnik veleposlanice Zvezne republike Nemčije v RS in vodja gospodarskega oddelka, obiskal Kobarid

V ponedeljek, 16. marca 2015, je Kobarid obiskal namestnik veleposlanice Zvezne republike Nemčije v RS in vodja gospodarskega oddelka, dr. Jakob Haselhuber s soprogo.

Na Občini Kobarid ju je sprejel župan Robert Kavčič, ki je skupaj z podžupanom Markom Miklavičem in direktorjem občinske uprave Simonom Škvorom predstavil gospodarsko stanje v občini. Beseda je tekla o aktualnih razpisih in možnostih partnerskega sodelovanja na mednarodnih projektih, katerih vsebina je zanimiva za našo občino. 

 

Župan je izpostavil že začeti projekt sodelovanja z občino Brannenburg, s katerim bo občina Kobarid nadaljevala, in skupaj z domačim gospodarstvenikom Dušanom Skočirjem vzpostavila sodelovanje tudi na gospodarskem področju.

 

Dr. Haselhuber je Kobarid obiskal v sklopu 100-letnic 1.svetovne vojne in obiskov po Sloveniji, skozi katere spoznava velike in manjše občine. Posebej ga je zanimal projekt Poti miru od Alp do Jadrana, ki jo Fundacija Poti miru v Posočju skupaj z Pokrajino Gorica in drugimi partnerji odpira v soboto, 21. marca 2015. Predsednik uprave Fundacije Poti miru v Posočju Zdravko Likar je predstavil projekt Pot miru / Via di Pace, muzeje na prostem in delovanje ter poslanstvo Fundacije Poti miru.

Dr. Haselhuber je Kobarid obiskal prvič in si v sklopu obiska ogledal tudi Kobariški muzej.

Oglejte si tudi