Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Obisk državnega sekretarja kabineta predsednika Vlade RS

V sredo, 27. maja 2015, je na povabilo župana Roberta Kavčiča in podžupana Marka Miklaviča, Občino Kobarid obiskal državni sekretar kabineta predsednika Vlade RS Tadej Slapnik, pristojen za vzpostavitev dialoga s civilno družbo in koordinacijo državljanskih pobud ter socialno podjetništvo


Sprejel ga je župan Robert Kavčič v družbi podžupana Marka Miklaviča, direktorja občinske uprave Simona Škvora in občinskega svetnika Darka Smrekarja.

 

Beseda je tekla  o možnostih razvoja socialnega podjetništva in zadružništva v Občini Kobarid. Socialno podjetništvo je v slovenskem prostoru dobro zaživelo in zanimanje zanj še narašča. Župan je povedal, da smo v Kobaridu resno pristopili k ustanovitvi zadruge Lesno predelovalne verige in k sodelovanju povabili lokalna podjetja in posameznike, ki v tej panogi vidijo možnost razvoja. S tem bomo zagotovili redno čiščenje gozdov, dodatne zaposlitve in ogrevanje določenega dela Kobarida. Na Občini Kobarid verjamemo v nadaljnji razvoj zadruge, zato vse sile usmerjamo v realizacijo zastavljenega. Razmišljamo pa tudi o gradnji neprofitnih stanovanj in spodbujanju socialnega podjetništva.

 

Po končanem sestanku si je državni sekretar v družbi podžupana in občinskega svetnika ogledal infrastrukture primerne za spodbujanje razvoja zadružništva in socialnega podjetništva na Kobariškem.Obiskal je tudi Zasebno muzejsko zbirko domačina Iva Krajnika in muzej Od planine do Planike.

 

 

Oglejte si tudi