Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Občina Kobarid pristopila k podpisu Sporazuma o izvedbi odpusta dolgov

Občina Kobarid je, po predhodno sprejetem sklepu Občinskega sveta Občine Kobarid,  pristopila k podpisu Sporazuma o izvedbi odpusta dolgov, na podlagi katerega se bo izvedel odpis dolgov med upniki s terjatvami do občanov, ki so se znašli v hudi materialni in socialni stiski.

 

Upravičenci do odpisa dolgov so fizične osebe, ki imajo dolg do upnika (eno leto stari dolgovi oziroma dolgovi, ki so nastali pred letom 2014 ) in so bili kadarkoli v obdobju med 1. 1. 2015 in 30. 6. 2015 prejemniki denarne socialne pomoči ali varstvenega dodatka ali veteranskega dodatka ali otroškega dodatka iz 1. oziroma 2. dohodkovnega razreda ali otroškega dodatka v 3. dohodkovnem razredu in je hkrati katerakoli oseba navedena v odločbi o pravici do otroškega dodatka tudi prejemnik dodatka za nego otroka oziroma dodatka za veliko družino. Dolgovi pa se ne morejo odpisati osebam, ki so v osebnem stečaju. Več podatkov o odpisu dolgov je na voljo na spletni strani http://www.paketpomoci.si/pomoc-ob-dolgovih.html.

 

Odpis se določi na podlagi vloge za odpis dolgov, ki jo  lahko dolžniki vložijo na naslov upnika najkasneje do 31. oktobra 2015. Vloga za odpis dolgov je na voljo na spletni strani Občine Kobarid (www.kobarid.si).

 

O višini odpisa dolgov bo sklep sprejel Občinski svet Občine Kobarid potem, ko bo iz zbranih vlog za odpis dolgov razviden skupni znesek dolga in posledice za občinski proračun.

 

Oglejte si tudi